spot_img
10.9 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Sorin Grindeanu, împreună cu echipa PSD Sibiu, a vizitat șantierul tronsonului de autostradă Sibiu-Boița (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu transmite următorul comunicat de presă:

Lucrările s-au desfășurat conform graficului, iar constructorul estimează că, la finalul anului, tronsonul va fi deschis circulației.

În 2017, au fost lansate toate procedurile, iar în 2019 s-au obținut toate acordurile și avizele pentru autorizația de construcție, a fost scoasă la licitație execuția lucrării și a fost semnat contractul de execuție. Toate aceste etape au fost parcurse în timpul guvernării PSD.

Finanțarea proiectului a fost asigurată în mare proporție din fonduri europene. PSD, prin Ministerul Transporturilor, a accesat fonduri europene, în special prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 6,5 miliarde de lei.

Îmi aduc aminte de zilele în care au intrat primele buldozere și excavatoare, în anul 2019, pentru a realiza organizarea de șantier. Le spuneam, atunci, sibienilor, că urmează să realizăm acest tronson, însă erau foarte mulți sceptici, deși fondurile europene erau asigurate, iar contractul era atribuit. Acum, sunt bucuros că am reușit să ne ținem de cuvânt și, iată că Partidul Social Democrat a reușit să facă încă un lucru benefic pentru români.

Vicepremierul Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor, a vizitat, ieri, toate șantierele de pe tronsoanele autostrăzii Sibiu – Pitești, unde a primit asigurări că lucrările sunt în grafic. Cele mai mari sectoare ce urmează a fi construite, respectiv tronsoanele 2 și 3, au fost atribuite în timpul acestei guvernări, cu domnul ministru Sorin Grindeanu la conducerea Ministerului Transporturilor. Întreaga autostradă Sibiu – Pitești, conform contractelor în desfășurare, se va realiza în aproximativ 60 de luni, adică 5 ani.

Întotdeauna când a fost la guvernare, PSD a avut oameni capabili și a știut să găsească soluții pentru rezolvarea problemelor. Îi asigur pe sibieni că, spre deosebire de ceilalți, care aruncă pe piață doar sloganuri, iar când trebuie să guverneze duc țara de râpă, PSD vine cu proiecte concrete și soluții bune pentru români și România!

 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda