6.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024
Array

Reacție neașteptată din partea sibienilor: 100 de gospodari vor primi, gratuit, echipamente și ustensile pentru înfrumusețarea spațiilor verzi

Știri din Județ

Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS) și KeepCalling, prin fundația KeepGiving, au lansat zilele trecute campania “Oameni gospodari” prin care oferă sibienilor, gratuit, echipamente și ustensile necesare pentru întreținerea spațiilor verzi.

În nici trei zile de la lansarea campaniei, AIOS a primit 100 de cereri de la persoane fizice și asociații de proprietari din Sibiu interesate să își înfrumusețeze spațiile verzi din jurul blocurilor, cu ajutorul echipamentelor și ustensilelor oferite de compania KeepCalling prin fundația KeepGiving. Deși aceștia au mărit bugetul alocat inițial, organizatorii au decis să încheie pentru o perioadă lista de înscrieri, până la validarea cererilor deja primite.

Buget de 20.000 de euro

Se pare că sunt foarte mulți oameni gospodari în Sibiu. Suntem entuziasmați de răspunsul peste așteptări al sibienilor gospodari și, de asemenea, de deschiderea sponsorului de a mări considerabil bugetul. În acest moment, avem alocați de la compania KeepCalling, prin fundația KeepGiving, peste 20.000 de euro pentru ca sibienii să își poată procura echipamentele și ustensilele de care au nevoie. Vă mulțumim pentru reacția neașteptat de pozitivă. Împreună înfrumusețăm orașul!” a spus Tudor Șt. Popa, președintele Asociației pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu.

Persoanele deja înscrise în campanie vor fi contactate de reprezentanții AIOS, în următoarele săptămâni, pentru a le oferi detalii cu privire la ce trebuie să facă pentru a intra în posesia echipamentelor de grădinărit. Pentru a răspunde nevoilor acestora, organizatorii oferă sibienilor posibilitatea de a își alege singuri echipamentele dintr-o gamă largă de produse, putând alege de la hârleț, greblă, stropitoare sau furtun de grădină, până la echipamente electrice precum trimmer cu acumulator ori mașină de tuns iarba.

3,5% către AIOS

Organizatorii se așteaptă ca validarea tuturor cererilor să dureze câteva săptămâni, din cauza numărului mare de doritori. Pentru a mări capacitatea de verificare și contactare a celor înscriși, apelează la sibienii ce încă nu au direcționat 3,5% din impozitul pe salar unei cauze nobile: “Până în 25 mai, încă mai puteți oferi un sprijin asociației noastre, completând formularul online prin care direcționați o parte din taxele ce altfel merg la Stat” arată reprezenanții AIOS printr-un anunț publicat pe site-ul propriu.

Cei ce doresc să direcționeze 3,5% din impozitul pe venit, pot intra pe site-ul www.aios.ro/sustine unde pot completa online formularul 230 pe care apoi reprezentanții asociației promit că îl vor depune ei la ANAF, pentru ca sibienii să nu trebuiască să mai facă drumuri la instituțiile statului.

Consultanță pentru a planta corect

Reacția neașteptat de pozitivă din partea sibienilor confirmă faptul că multe persoane își îngrijesc spațiile verzi din jurul blocurilor. Începând de anul acesta, sibienii pot primi consultanță gratuită de la specialiști în întreținerea spațiilor verzi: “Reamintim sibienilor faptul că pot primi și consultanță de specialitate cu privire la modul de plantare și perioadele prielnice pentru toaletarea spațiilor verzi, gratuit, din partea Serviciului Spaţii verzi din cadrul Primăriei Sibiu. Pentru asta trebuie doar să încheie un contract de parteneriat cu Primăria, obligatoriu în cazul persoanelor ce îngrijesc spațiile verzi din jurul blocurilor, aflate pe domeniul public” a mai adăugat Tudor Șt. Popa, precizând că AIOS va oferi consultanță sibienilor pentru a contacta Primăria, în cazul în care aceștia au nevoie.

Reamintim faptul că, în doar trei zile, 100 de persoane fizice și asociații de proprietari din Sibiu s-au arătat interesate de a se înscrie în campania “Oameni gospodari” lansată săptămâna trecută. Campania, prin care se oferă echipamente și ustensile necesare pentru întreținerea spațiilor verzi, este finanțată de compania KeepCalling prin fundația KeepGiving și este implementată de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS). Ea se adresează sibienilor care locuiesc la bloc și și-au făcut un obicei în a întreține spațiile verzi din jurul scării.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri