22.4 C
Sibiu
miercuri, 06 iulie, 2022

Danube Contemporary 22 – Bienal Internațional de artă vizuală în Cisnădioara

Știri din Județ

Din 19 Iunie până în 28 August  Kunsthaus 7B din Cisnădioara (Jud. Sibiu), România lansează prima ediție a unui Bienal internațional de artă vizuală. Pictori, sculptori și fotografi  din zona Dunăreană se vor întâlni și își vor expune lucrările în clădirea vechii școli din Cisnădioara și în alte locații din satul aflat la 12 km de Sibiu.

“Va fi un eveniment cultural excepțional pentru Europa Centrală, datorită artiștilor emergenți și consacrați care au acceptat invitația” explică curatorul și directorul Kunsthaus 7B Thomas Emmerling. “Preferăm să organizăm Bienalul în acest sat printr-un format  “mic și inteligent”, ce permite contactul direct cu artiștii, ceea ce în alte târguri internaționale și Bienale nu este posibil”.

Tematica târgului va fi “formă și personalitate”. “Dorim să discutăm din diferite poziții artistice atât fenomenul formelor cât și cel al personalității. Există atâtea forme în jurul nostru ce ne pot construi mindsetul, dar și noi ne putem influența personalitatea cu ajutorul formelor din jurul nostru.Oare câtă energie cheltuim pentru a ne construi propria realitate?” Invitații sunt artiști din țările aflate de-a lungul Dunării între Germania și Marea Neagră, inclusiv Ucraina. “ Ideea este că inhabităm același spațiu cultural, iar în ciuda tuturor diferențelor, personalitățile noastre formează un spațiu cultural comun,” continuă Emmerling.  În acest context, adaugă el, nu este important ca artistul să locuiască pe lângă Dunăre,ci să provină dintr-o țară de pe cursul fluviului .

Deși lista participanților nu este încă finalizată, avem confirmarea următorilor artiști:

Germania – Sorina von Keyserling, Berlin, Sculptură

Austria – Luise Kloos, Graz, Desen, Pictură

Ungaria – Boglárka Nagy, Budapesta, Pictură

Slovacia – Alena Adamikova, Nova Dedinka, Pictură

Ucraina – Ljudmila Martinova, Donetsk, Pictură

Bulgaria – Veronika Desova, Varna, Fotografie

România – Irina Epifan,Constanța, Fotografie

Expoziția se va desfășura în intervalul : 19 Iunie – 28 August,  la Kunsthaus 7B,  piața Gozelinus  nr.49, 555301 Cisnădioara, Jud. Sibiu

Informații pe : https://www.kunsthaus7b.art sau la dna. Ferencz Emöke Tel. 0755 664337

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri