spot_img
8.2 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Nicu Ştefănuţă despre Sibiu: „Noi trebuie să devenim un lider național în atragerea de fonduri europene”

Știri din Județ

Publicitate

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, membru al grupului RENEW Europe (USR) a declarat astăzi la Sibiu într-o conferinţă de presă despre oraşul său natal că trebuie să atragă mult mai multe fonduri europene. „Noi trebuie să devenim un lider național în atragerea de fonduri europene. Acest oraş, Sibiu” a declarat Ştefănuţă. Declaraţia europarlamentarului sibian vine în contextul organizării de acesta astăzi la Sibiu a unui eveniment Fonduri europene. Oportunități și provocări”, împreună cu europarlamentarul Ramona Strugariu. La eveniment au fost invitaţi să participe oameni de afaceri din zonă alături de alte persoane din mediul ONG şi administraţie publică. Prezentările s-au axat pe noul Plan Operaţional Regional, care poate aduce multe fonduri europene la Sibiu.

Europarlamentarul USR, Ramona Strugariu a făcut o pledoarie pentru atragerea de fonduri europene și nu alocarea de bani de Guvern prin programul PNDL. Ştefănuţă a fost şi el critic la adresa politicii Guvernului actual de a introduce noi taxe: „Nu este permis să apelăm la noi taxe și impozite. Sunt mulți bani europeni disponibili” a explicat Ştefănuţă.

Ştefănuţă a publicat cu acest prilej raportul său de activitate ca europarlamentar la 3 ani de mandat. „A fost un an de maturizare. Primii doi ani am învățat mecanismele. Acum roadele incep să se vadă” a spus Ştefănuţă. Reamintim că acum, Nicu Ştefănuţă este raportor pe buget al Parlamentului European.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri