8 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Teatrul „Gong” suplimentează numărul de reprezentații pentru „Dragoni – o instalație interactivă pentru copii”

Știri din Județ

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu suplimentează, la cererea publicului, numărul de reprezentații din acest final de săptămână. Astfel, spectacolul „Dragoni” – o instalație interactivă după un concept al regizorului Bobi Pricop și al scenografei Oana Micu va avea 3 reprezentații sâmbătă, 4 iunie, de la orele 11:00, 13:00 și, respectiv, 18:00.

„Dragoni” marchează o premieră absolută pentru teatrul românesc și propune o experiență senzorială ce îi transpune pe spectatori într-o nouă realitate. Spectacolul – instalație creat de regizorul Bobi Pricop și scenografa Oana Micu îi invită pe cei mici să viseze, reinterpretând rolul teatrului ca un loc de joacă, ce suscită imaginația și inspiră un sentiment de descoperire continuă. „În acest spectacol-instalație spațiul basmelor este interactiv, provocându-i pe cei mici, și nu numai, să pornească într-o aventură senzorială pe tărâmul fantastic al dragonilor și prințeselor. Fiecare poveste are universul ei, pe care copiii sunt invitați să îl experimenteze,  construind, dezlegând enigme, explorând diversele mecanisme și născociri scenice, traversând probe și descoperind moduri de a fi împreună cu ceilalți.”, completează regizorul Bobi Pricop, înainte de premiera de la Sibiu. 

Construit pe texte de Andrei Dósa, într-un ambient sonor creat de Eduard Gabia și folosind instalații interactive programate sub semnătura Mizdan, spectacolul de la Sibiu propune o experiență itinerantă, în care grupuri formate din câte 10 spectatori vor descoperi, în paralel, un univers al legendelor, devenind totodată participanți direcți în poveste alături de Lucia Barbu, Paul Bondane, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Raluca Pavel, Eliza Păuna, Raluca Răduca, JenőMajor (voce), Claudia Benchea, Stela Matioc, Diana Ribana și Alexandra Stoica. Noua producție transformă atât sala de la etaj, cât și sala studio a teatrului, într-un tur magic ce unește cele două săli într-una singură. „Cu siguranță că acest proiect a fost un tur de forță atât pentru ateliere, cât și pentru tehnicienii teatrului, având în vedere complexitatea montării tuturor elementelor de decor, a luminilor și instalațiilor video și de sunet. Avem o echipă demnă de un teatru cu adevărat european, nu doar național.”, a declarat Adrian Tibu, managerul teatrului. Alături de Bogdan Dobre, asistent principal al scenografei, au lucrat Claudia Benchea, Maria Mihăilescu, Florin Mureșan, Diana Ribana, Alexandra Stoica și Adrian Vlad. Regia tehnică a spectacolului este asigurată de Stela Matioc, prezentarea instalației fiind posibilă cu ajutorul operatorului de sunet Claudiu Rusu, maestrului de lumini Ionuț Nasture, a operatorului video Horațiu Dancu și a mașiniștilor Andrei Arjoca, Lucian Ducu, Emil Predescu și Patrick Voicu. 

Program reprezentații în acest weekend:

Sâmbătă, 4 iunie, de la orele 11:00 (sold out), 13:00 (bilete disponibile în număr limitat), 18:00 (sold out)

Duminică, 5 iunie, de la ora 11:00 (sold out)

Spectacolul are o durată de aproximativ 40 de minute și este recomandat celor cu vârsta peste 4 ani. Biletele pentru reprezentațiile de la Sibiu au fost puse în vânzare la sediul Teatrului Gong și online, prin teatrulgong.ro. Fiind vorba despre un spectacol itinerant, participanții vor fi împărțiți în grupe de câte 10 persoane. Prețul unui bilet este de 12 lei, tarif flexibil. Mai multe detalii despre condițiile de modificare a biletelor flexibile, puteți găsi în regulamentul afișat pe teatrulgong.ro.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Brădeni: Un nou scandal între PSD și PNL