10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Cântăreaţa Dominique Simionescu a câştigat un nou trofeu internaţional

Știri din Județ

Dominique Simionescu a adus Sibiului un nou trofeu internaţional. Zilele acestea ea a participat la unul din cele mai longevive festivaluri de muzică uşoară: „George Grigoriu” de la Brăila. Dominique a impresionat juriul şi a surlcasat toţi competitorii.

Festivalul concurs are drept scop promovarea muzicii uşoare autentice, afirmarea şi lansarea tinerelor voci, stimularea valorilor interpretative în vederea plasării lor în elita muzicii uşoare româneşti şi internaţionale. Festivalul se desfăşoară sub semnul numelui celui înscris în Cartea de Aur a muzicii uşoare româneşti, George Grigoriu. Festivalul se desfasoara pe doua sectiuni: concurs si recitaluri sustinute de artisti prestigiosi ai genului.

La această a XVII-a ediţie au participat solişti din România, Italia, Kazahstan, Bulgaria, Ucraina, Macedonia, Bosnia Hertegovina.

Compozitorul George Grigoriu s-a născut la Brăila, în 1927. După ce a cântat, alături de fraţii săi, în formaţia Trio Grigoriu, George s-a concentrat pe compoziţia de muzică uşoară, el fiind cunoscut pentru primele piese pe care le-a creat cântăreţei Margareta Pâslaru. În continuare, el a colaborat cu artişti ca Angela Similea, Stela Enache, Mihaela Runceanu sau Marina Florea.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri