spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: M-am săturat!

Știri din Județ

Publicitate

După 30 de ani de democraţie, am rămas îngropaţi, ca naţie, în birocraţie. Aparatul stufos de stat se justifică prin multitudinea de hârtii necesare la orice. Chiar şi hârtii la hârtii. Au fost câteva guverne care au tăiat din birocraţie. Dar insuficient. Ori toată această birocraţie naşte corupţia. Pentru că dacă ar fi simplă relaţia cu instituţiile statului, nu ar mai fi tentaţia de a da „ceva” să se rezolve mai repede sau să fii trecut prin hăţişurile brocratice.

M-am săturat să văd cozi şi liste de aşteptare (fie ele acum şi online) pe săptămâni înainte pentru că sunt multe documente de întocmit, verificat şi aprobat.

M-am săturat să aud că „doar” firma X sau Y poate face respectivele documente ca să ţi se aprobe proiectul din fonduri publice sau europene.

M-am săturat să citesc sute de pagini de legi care se schimbă de la o lună la alta pentru a fi în „legalitate”, iar în paralel să văd că instituţiile statului pot încălca legea prin dispense de gen „interesul statului” sau „securitate naţională”.

M-am săturat să scriu despre instituţii care nu ar trebui să existe sau despre supra-dimensionarea altora doar pentru a pune presiune pe mediul privat la întocmirea de hârtii.

M-am săturat să mi se ceară ştampila pe documente, când guvernul a eliminat-o acum mulţi ani, această ştampilă fiind o chestiune fără sens şi valoare.

M-am săturat să doresc o viaţă mai bună pentru cei mai săraci dintre români, fie ei pensionari, persoane cu dizabilităţi sau copii sărmani, în timp ce toate guvernele fac pentru ei totul pur declarativ sau le dau pe o parte cu o mână şi le iau pe de alta cu două, fără strategii pe termen lung.

M-am săturat să aştept schimbarea clasei politice la esenţă, fără corupţi, nepoţi, amante şi alte asemenea specimene propulsate pe funcţii publice.

M-am săturat să am coşmaruri noaptea intoxicat de mii de gânduri dacă am completat zecile de formulare lunare, semestriale ori anuale cerute fără nicio logică de tot felul de autorităţi.

M-am săturat să plătesc zeci de taxe şi impozite la diferite instituţii care nu îmi oferă nimic în schimb şi să văd cum banii se risipesc an de an pe proiecte dubioase care îmbogăţesc politicieni şi anumiţi oameni de afaceri.

M-am săturat să trăiesc într-o ţară care încă este coruptă până în măduva ei şi care nu poate realiza în 30 de ani proiecte concrete de amploare spre binele locuitorilor săi.

M-am săturat!

Publicitate

2 COMENTARII

  1. Un bla, bla !
    Întrebați pe ăia care stăteau ,,cu ochii pe ciuma roșie” de ce nu ies în stradă, acum când ,,s-a bătut palma” cu Iohanis!
    Sau pe ăia care ieșeau în stradă, atunci când era carburantul 5,90 lei, kw sau mc de gaz la juma’ de preț, ca și restul alimentelor!
    Unde e azi Apostol, dirijorul mitingurilor de la Sibiu????
    Nu mai căcați steagul acum, voi ,,independenții” din presă !!!!

  2. Aveti dreptate….Dvs. exprimați ceea ce foarte multi concetateni simt sau au simțit si ei.
    Insa de la sine nu se va îmbunătăți nimic. De-a lungul multor ani, au fost rostite doar „vorbe-n vant”, fără acoperire.
    Fără dorința însoțită de acțiuni concertate vom patina in continuare in gri-ul ce ne-a întunecat orizontul, acoperind soare și cer albastru, încercând parca sa ne pună taxe și pe aer…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor