5.1 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Mihai Macaveiu (PSD): Strategia de Dezvoltarea Durabilă a României poate asigura eliminarea inechităților sociale dar, în același timp, poate asigura tranziția către o economie circulară (CP)

Știri din Județ

Biroul de presă al PSD Sibiu transmite următorul comunicat de presă:

În această săptămână a avut loc conferința pentru PlanulNațional de Acțiune pentru implementarea Strategiei Naționale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030. Evenimentul, organizat de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României.

“Cele 17 obiective de Dezvoltare Durabilă crează premisele pentru atingerea progresului în domeniul protecției mediului, dar țin cont și de dezvoltarea și competitivitatea industriei românești.

De altfel, unul dintre pilonii principali ai dezvoltării durabileeste principiul economiei circulare pe care noi, ca instituție a statului român nu putem decât să o încurajăm. Avem un proiect la minister ce face referire chiar la acest lucru. Vorbim despre o schema de minimis în valoare totală de peste 2 milioane de euro menită să stimuleze antreprenorii să își schimbe perspectiva de la economia clasică, la una în care să poată fi refolosite cât mai multe materiale inițial incluse în lanțul de aprovizionare”, a declarat Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei și președintele PSD Mediaș.


Prin instrumentele și politicile publice elaborate, Ministerul Economiei sprijină transformarea economiei într-una durabilă și competitivă cu accent pe creșterea rezilienței ramurilor industriale într-un context influențat de schimbările aduse de probleme actuale globale, regionale și naționale.

“Cetățenii României trebuie să beneficieze de o creștere economică sustenabilă, gândită încă de la început pe termen lung care va face ca obiectivele principale ale Agendei 2030 să fie atinse. Pe termen lung, este necesară promovarea unor politici orientate spre competitivitatea industriei prelucrătoare, amplificarea activităților productive astfel încât să genereze crearea de noi locuri de muncă. Totodată, extinderea și susținerea lanțurilor valorice din diferite ramuri industriale contribuie la creșterea competitivității produselor românești pe plan European si internațional corelat și durabilitatea și sustenabilitatea acestora”, a declarat Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei și președintele PSD Mediaș. 

La nivel internațional, 192 de state, alături de România, susțin Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri