spot_img
12.2 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Muzeul ASTRA: Weekend animat cu Animă ASTRA

Știri din Județ

Publicitate

Muzeul ASTRA, prin programul Animă ASTRA!, organizează în acest sfârșit de săptămână o serie de ateliere meșteșugărești însoțite de ghidaje tematice.  Redăm astfel povestea meșteșugurilor importante pentru lumea rurală, dar cu impact și în viața locuitorilor burgurilor transilvane. În acest weekend, 1-3 iulie (vineri-duminică),  2  meșteri vor avea rolurile principale de ,,storytellers” și în același cadru vor face demonstrații practice în ateliere de olărit + prelucrare a lemnului.

BACKGROUND INFO

Atelierul de prelucrare a lemnului ilustreaza obiecte utile din gospodăria tradițională si se va desfășura sub îndrumarea meșterului Stan Severin, tâmplar din tată–n fiu. Acesta va spune vizitatorilor din Muzeul ASTRA povestea obiectelor din  gospodăria rurală, alături de prezentarea instrumentelor cu care realizează acele lucruri meșteșugite și folositoare.

Un alt atelier dedicat ceramicii din Horezu va putea fi descoperit în sectorul Olărit din Muzeul în aer liber. Gospodăria de olar din Horezu îl va găzdui pe meșterul olar Ioan Bâscu, iar acesta va modela lutul cu ajutorul roții și a mâinilor, făurind astfel oale, străchini, ulcioare, castroane, căni ş.a. Și în acest atelier interactiv meșteșugăresc publicul se poate implica activ.

Programul Animă ASTRA! implică activ vizitatorii, care au prilejul de a comunica direct cu meșterii și cu artiștii populari și de a-și exersa aptitudinile alături de aceștia, iar ghidajele tematice propuse au în vedere îmbogățirea cunoștințelor despre civilizația tradițională, prin descrierea specificului fiecărui sector sau traseu tematic al Muzeului ASTRA, în scopul promovării și perpetuării tradiției meșteșugurilor reprezentate aici.

Program:

-Atelierul de olărit– sectorul Olărit, gospodăria de olar din Horezu, Vâlcea,  orele 11.00 -17.00, sâmbătă, 2 iulie și duminică , 3 iulie 2022;

-Atelierul de prelucrare a lemnului, zona aleii Pivelor, vineri 1 iulie și sâmbătă, 2 iulie, 2022, orele 11.00 – 17.00;

Evenimentele fac parte din Animă ASTRA!, proiect cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda