spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Comuna Păuca și localitatea La Guerche-de-Bretagne (Franța) au sărbătorit 30 de ani de colaborare

Știri din Județ

Publicitate

 

Comuna Păuca (județul Sibiu) și localitatea La Guerche-de-Bretagne (Franța) au aniversat 30 de ani de relații de colaborare, înfrățirea dintre cele două comunități fiind una dintre cele mai vechi și mai active din România. Colaborarea presupune schimburi de experiență în domenii precum administrație, dezvoltare durabilă, agricultură, protejarea mediului sau cultură.

Cu această ocazie, o mică delegație a Comunei Păuca, condusă de primarul Niculae Dancu a  participat recent la un schimb de experiență în regiunea Ille-et- Vilaine din Franța, regiune din care face parte La Guerche-de-Bretagne. 

Primarul comunei Păuca a fost primit, în cadrul unei ceremonii oficiale, de primarul localității La Guerche-de-Bretagne, Elisabeth Guiheneux. Doamna Guiheneux a ținut să mulțumească românilor pentru colaborarea deosebită, dezvoltată în cele trei decenii și pentru prietenia pe care o păstrează cele două comunități. 

În cadrul acestei întâlniri, cei doi edili au discutat despre noi proiecte de colaborare și despre extinderea schimburilor de experiență printr-o vizită de lucru pe care ar urma să o desfășoare partea franceză în următorul an. De asemenea, delegația comunității din Păuca a avut întâlniri și schimburi de experiență cu Asociația de Înfrățire La Guerche-de-Bretagne – Păuca, condusă cu dedicare de domnul Pierre Mouëzy și din care fac parte câteva zeci de cetățeni din localitatea franceză. O asociație similară funcționează și la Păuca, reunind și aceasta câteva zeci de membri. 

„Colaborarea cu prietenii noștri francezi este una dintre cele mai vechi din România și a fost o onoare pentru comunitatea noastră să răspundă invitației localității La Guerche-de-Bretagne pentru o vizită de lucru. Această întâlnire va consolida relațiile noastre,având în vedere faptul că în ultimii doi ani, din cauza pandemiei, nu ne-am putut întâlni pentru a derula proiectele noastre de colaborare. Păuca și La Guerche-de-Bretagne sunt două comunități cu profil european, interesate ca să dezvolte proiecte axate pe politicile Uniunii Europene. În Europa trebuie să colaborăm cât mai strâns pentru a ne cunoaște mai bine tradițiile și cultura, pentru a învăța unii de la alții și mai ales pentru a trăi împreună în armonie”, a spus Niculae Dancu, primar comunei Păuca.  

Înfrățirea dintre Păuca și La Guerche-de-Bretagne face parte dintr-un parteneriat mai amplu încheiat între Județul Sibiu și Departamentul Ille-et- Vilaine din Franța. În cadrul acestui parteneriat, Sibiul și mai multe comune din județ sunt înfrățite cu localități din regiunea franceză. Astfel, în aceeași perioadă,reprezentanții acestor comunități, ai asociațiilor de înfrățire precum și o delegație a Consiliului Județean Sibiu, condusă de președinta Daniela Câmpean, s-au aflat în Franța, în localitățile înfrățite.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri