spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Sibiul în topul orașelor cu cel mai bun sistem de gestionare a deșeurilor din România

Știri din Județ

Publicitate

Un studiu realizat de Societatea Academică din România (vezi AICI) în perioada septembrie 2021 – mai 2022, care a vizat 47 de municipii reședință de județ și primăriile de sector din București, clasează Sibiul în topul orașelor care au cel mai bun sistem de gestionare a deșeurilor din România, SOMA fiind furnizorul principal de servicii de colectare și transport deșeuri de pe raza județului Sibiu.

Municipiul Sibiu a reușit să obțină 71 de puncte, devansând municipiul Oradea, cu 70 de puncte, și municipiile Sf. Gheorghe, Miercurea Ciuc și Iași, care au strâns câte 63,5 puncte fiecare. Municipiul Bacău are 40 de puncte.

Potrivit studiului, în Sibiu deșeurile sunt colectate pe fracții, că fiecare platformă de gunoi este dotată cu recipientele necesare colectării separate și există o frecvență crescută pentru ridicarea deșeurilor.

Specialiștii Societății Academice au mai punctat faptul că sibienii sunt informați constant cu privire la modul în care trebuie aruncate corect deșeurile, ceea ce a dus la o creștere de la an la an a gradului de conformare al populației. Nu în ultimul rând, sistemul plătește pentru cât arunci a fost apreciat în mod deosebit.

Recomandările făcute de autorii studiului:

Realizarea de centre de colectare dedicat pentru DEEE-uri, deșeuri voluminoase, deșeuri construcții, unde populația să poată debarasa gratuit aceste tipuri de deșeuri


Realizarea de întâlniri cu cetățeni, asociații de locatari, grupuri civice în vederea informării cu privire la sistemul de colectare separată și beneficiile acestuia;


Dezvoltarea unui sistem de colectare pentru deșeuri de construcții gratuit pentru cetățeni;


Adoptarea unui regulament de prevenire a poluării și de reducere a deșeurilor pe șantierele de construcţii;


Publicarea contractului de salubrizare pe site-ul propriu, vizibil și ușor de găsit.
136 137

Sursa foto reprezentativă: SOMA Salubrizare -Zona Sibiu (Facebook)

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?