12 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Prima competiţie oficială de Cable Wakeboarding din România are loc în august, la Sibiu

Știri din Județ

Federaţia Română de Schi Nautic şi Wakeboard organizează prima competiţie internaţională de Cable Wakeboard din România, Sibiu Wake Trophy. Sâmbătă, 13 august, Lacul Binder din Sibiu aşteaptă atleţi din întreaga lume la prima competiție oficială din țara noastră.

Sportivii se vor întrece pentru un loc pe podium la următoarele categorii: Open, Juniori, Masters, Wakeskate.
Şi-au anunţat participarea sportivi de renume precum: Max Milde (GER) – Campion European, Oliver Orban (HUN) – Campion European și Mondial, Julia Lupij (POL) – Numărul 1 în clasamentul mondial, Marko Gacic (CRO) – Numărul 3 în clasamentul mondial.

Odată cu acest eveniment, România este pusă pe harta internaţională a competiţiilor de wakeboard, planul fiind ca Sibiu Wake Trophy să devină o tradiţie.
Concursul marchează patru momente importante şi în premieră pentru sportul românesc:

  1. Înfiinţarea Federației Române de Schi Nautic și Wakeboard FRSW a fost înfiinţată anul acesta prin asocierea cluburilor sportive existente şi este condusă de Ioana Goncea, în
    calitate de preşedinte. Sportivă de performanță, Ioana Goncea a bifat multiple participări în cadrul competițiilor internaționale de profil, Campionate Europene și Mondiale, fiind unul dintre pionierii acestui sport în România.
  2. Organizarea competiției internaționale de patru stele, Sibiu Wake Trophy
    Este prima competiţie internaţională de cable wakeboard recunoscută de Federaţia Internaţională de Schi Nautic şi Wakeboard – IWWF organizată în România, fiind a doua ca relevanţă după Campionatele Mondiale şi Europene de profil.
  3. Recunoașterea și includerea disciplinei sportive standing cable wakeboarding pentru persoanele cu dizabilități

În premieră internațională, la Sibiu Wake Trophy vor avea loc sesiuni demonstrative la care vor participa două persoane cu dizabilități din categoria standing cable wakeboarding, respectiv sportivii Sophie Loubet și Mihăiță Papară (primul sportiv cu handicap din România la disciplina snowboard, participant la Jocurile Paralimpice de Iarnă din China 2022 și
Coreea de Sud 2018).

p
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri