12.3 C
Sibiu
joi, 29 septembrie, 2022

Bărbat reținut după bătaia de la Netuș. A amenințat cu moartea doi polițiști

Știri din Județ

Acum două zile, aproximativ 15 persoane au pornit o bătaie de stradă în toată regula, cu furci și cu topoare. Polițiștii ajunși la fața locului au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare pentru a-i determina pe agresori să înceteze.

Totuși, un bărbat în vârstă de 26 de ani, din Netuș, a fost reținut pentru ultraj. Mai exact, acesta a luat în mână o piatră și a adresat amenintări cu moartea către doi polițiști veniți să aplaneze conflictul. Mai mult, polițiștii îl acuză pe bărbat că avea intenția clară de a-i lovi cu piatra ținută în mână.

Comunicatul IPJ SIBIU:

“Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu este abilitat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Agnita să comunice următoarele:

În data de 19.08.2022, ora 12:00, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și apoi reținerea unui persoane de sex masculin, în vârstă de 26 de ani, care locuiește pe raza localității Netuș, comuna Iacobeni, jud. Sibiu, pentru săvârșirea a două infracțiuni de ultraj, prevăzute de art. 257 alin. 1 și 4 Cod penal raportat la art. 206 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 2 Cod penal.

Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual, există date și probe care conturează următoarea situație de fapt: în data de 17.08.2022, jurul orelor 20:48, persoana în cauză, în mod nemijlocit, a adus amenințări cu acte de violență unui număr de doi polițiști aflați în exercițiul atribuțiilor de serviciu și care, alături de o grupă a Serviciului pentru Acțiuni Speciale, desfășurau o activitate de conducere a unei persoane la sediul unității de poliție, prin exercitarea de gesturi cu caracter intimidant evident (ținerea în mână a unei pietre și manifestarea explicită a intenției de a arunca cu aceasta către organele de poliție), dar și prin amenințări verbale cu moartea.

Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzația, în conformitate cu prevederile art. 307 din Codul de procedură penală. 

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de o altă persoană, cu privire la care vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare atunci când împrejurările cauzei vor permite acest fapt.

În cursul zilei de 20.08.2022, procurorul de caz va decide asupra eventualei măsuri preventive care s-ar impune în cauză.” transmite IPJ SIBIU

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri