14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Rezultatele competiției 2X2 Race 2022 – ultra sky marathon-ul din Munții Făgăraș

Știri din Județ

Cea de-a 10-a ediție a celui mai dificil ultramaraton din România s-a încheiat cu succes, weekend-ul trecut la Bâlea Lac. Cursa deosebit de tehnică, desfășurată la o altitudine de peste 2000 de metri, i-a împins pe participanți să își depășească limitele. A fost cel mai spectaculos și solicitant eveniment din cadrul competițional din România, comparabil ca nivel de dificultate cu alte curse recunoscute în afara țării.

Rezultatele acestei ediții au fost pe măsura dificultății traseului, astfel că la 2X2 (cursa care a străbătut Vârful Moldoveanu și Vârful Negoiu) din cei 125 de participanți înscriși, au ajuns la linia de Finish în limita de timp doar 69 de alergători. La categoria X2, care a însemnat alergarea până pe Vf. Negoiu și înapoi la Bâlea Lac, din cei 146 de alergători înscriși, au terminat la timp cursa 124.

„2X2 este un eveniment care aduce laolaltă sportivi din toate colțurile țării, dar și din afara sa. E greu de explicat fenomenul unei astfel de competiții și munca depusă de toți cei care participă. Parcurgerea unor trasee montane, care în ritm de drumeție ar însemna trei sau patru zile, în maxim 14 ore este ceva incredibil. Iar dacă luăm în calcul sportivii care au reușit să termine în mai puțin de 7 ore, ei bine, este fascinant. Mă înclin, să ne vedem cu bine ediția viitoare!”, declară Florin Băraș, unul dintre organizatorii 2X2 Race.

Momentul spectaculos al ediției a fost creat de atletul Viorel Palici, care a reușit să alerge din Bâlea Lac până pe Vârful Moldoveanu într-un timp extraordinar de 1h 58’.

VIDEO

Rezultatele primelor 3 locuri la 2X2 – 2022

Feminin:

Locul I: Niki Dendel – Ungaria [9h 00′ 18”]

Locul II: Ploșniță Adriana – România [9h 08′ 37”]

Locul III: Buzincu Ștefania – România  [9h 35′ 44”]

Masculin:

Locul I: Palici Viorel – România [6h 50′ 29”]

Locul II: Husariu Ionuț Alexandru – România [6h 53′ 34”]

Locul III: Escolano Aurélien – Franța  [7h 05′ 01”]

Rezultatele primelor 3 locuri la X2 – 2022:

Feminin:

Locul I: Dragomir Denisa – România [3h 10′ 23”]

Locul II: Mutter Ingrid – România [3h 34′ 05”]

Locul III: Voicu Mara – România [4h 01′ 23”]

Masculin:

Locul I: Paul Pepene – România [2h 38′ 52”]

Locul II: Jinga George – România [2h 52′ 06”]

Locul III: Cojanu Sebastian George – România [2h 52′ 18”]

Lista completă a rezultatelor poate fi consultată urmărind link-ul:

„2X2 RACE” este o acțiune cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Sportivă, organizată de Asociația Club Sportiv 2X2 Race în colaborare cu Asociația Club Sportiv Grey Projects. Partner principal de eveniment: Andu. Evenimentul este realizat cu sprijinul: Decathlon, Gold Nutrition și Zuzu Fit, cu scopul principal de promovare a activității de alergare montană în România, utilizând poteci marcate din Munții Făgăraș.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri