0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Slava Ukraini la Sibiu. Cum au serbat ucrainenii Ziua Independenței

Știri din Județ

24 august reprezintă Ziua Independenței Ucrainei. Dacă în anii trecuți, un astfel de eveniment nu se organiza la Sibiu, datorită lipsei unei comunități ucrainene, anul acesta Parcul Sub Arini a fost plin de vorbitori de limbă ucraineană. Femei și copii, mai ales, ucrainenii au venit în număr mare la concertul pregătit de Centrul Ucrainean din Sibiu cu acest prilej.

Zilele acestea în Parcul Sub Arini se desfășoară festivalul Focus in the Park. Organizatorii au oferit comunității ucrainene din Sibiu prilejul să serbeze cum se cuvine Ziua Independenței. Artista Olga Bogatyrenko, îmbrăcată într-o ținută albă pe care a prins două voaluri galben și albastru, culorile steagului Ucrainei, a cântat melodii mai vechi și mai noi din muzica ucraineană. Dar și în engleză.

Mulți copii ucraineni ofereau celor prezenți brățări cu steagul României și steagul Ucrainei. Unii dintre cei prezenți au venit în bluze populare. S-a dansat, s-a cântat, s-a râs. Pentru o oră ucrainenii din Sibiu au uitat de războiul din țara natală.

La finalul concertului, un grup de copii din Ucraina, a urcat pe scenă și a interpretat, alături de solistă, două cântece tradiționale. Slava Ukraini!

GALERIE FOTO:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș