4.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Contract pentru eficientizarea energetică a sediului Consiliului Județean Sibiu

Știri din Județ

Firma sibiană Sfera Con SRL a fost desemnată să realizeze documentația de avizare a lucrărilor de investiții prin care corpul principal al sediuluiConsiliului Județean Sibiu va deveni eficient din punct de vedere energetic.

În termen de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere, specialiștii sibieni trebuie să propună și să susțină cu documente tehnice viitoarele lucrări ce vor viza reabilitarea termică a elementelor de anvelopare a clădirii, eficientizarea sistemelor de încălzire, alimentare cu apă caldă, climatizare și iluminat, precum și instalarea de stații pentru încărcarea autoturismelor electrice și a unor sisteme de producere a energiei din surse regenerabile.

În cadrul documentației tehnice se vor identifica eventualele lucrări de consolidare a imobilului, de amenajare a unor căi suplimentare de acces și evacuare în caz de incendiu, cât și de instalare a unui ascensor destinat persoanelor cu dizabilități locomotorii.

Prin acest proiect, Consiliul Județean Sibiu dorește să continue procesul de eficientizareenergetică a tuturor clădirilor aflale în patrimoniu, promovând solutii sustenabile, precum și „componenta verde”, cu beneficii directe asupra mediului înconjurător.

Valoarea contractului derulat de Sfera Con SRL este de 116.000 lei, fără TVA.

În portofoliul firmei sibiene se numără lucrări de proiectare tehnică pentru diferite clădiri ale spitalelor județene din Sibiu, Timișoara, Zalău și Miercurea Ciuc, Spitalul Militar Brașov și pentru cele două clădiri „Polisano” din Sibiu.

Clădirea de pe strada General Magheru nr. 14 a fost construită între 1909 și 1910 ca sediu al Băncii Austro-Ungare, iar între 1921 și 1948 a adăpostitAgenția Băncii Naționale a României. 

Cu o amprentă la sol de 483 mp și o suprafață desfășurată de 1.832 mp, clădirea va fi propusă spre reabilitare prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri