7.9 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

USR Sibiu: Noua grădiniță din Șelimbăr NU este gata la începerea anului școlar (CP)

Știri din Județ

Filiala USR Sibiu a transmis presei sibiene următorul comunicat de presă:

5 septembrie este data oficială a începerii anului școlar pentru copiii de grădiniță și elevi. În Șelimbăr, zeci de părinți așteaptă încă informații clare despre deschiderea grădiniței de pe str. Doamna Stanca, însă lucrările nu sunt gata la cel mai așteptat și important obiectiv de investiții din comună. Contractul prevedea un termen de execuție de 18 luni, dar a fost prelungit, iar costul lucrării a fost majorat cu aproximativ 400.000 de lei. Grădinița este însă departe de a-și deschide porțile, iar constructorul nu a suportat consecințe pentru întârziere, chiar dacă peste 120 de antepreșcolari sunt direct afectați.

“Aceasta trebuie să fie preocuparea prioritară a administrației, modul în care asigură condiții și acces la servicii educaționale pentru generațiile de copii. Ori atribuirea contractului de execuție unei societăți fără experiență în construcții, cu 3 angajați și care luni de zile a lăsat șantierul grădiniței pustiu nu reflectă grija pentru copii. Observăm din nou stilul  ”hei-rup”, modificări de indicatori tehnico-economici pentru a justifica majorarea investiției, iar despre avizarea unității și personal, niciun fel de comunicare”, a declarat Daniela Ilie, consilier USR Șelimbăr.

Așteptăm din partea primăriei o comunicare transparentă și cu informații asumate, despre momentul exact al intrării în funcțiune pentru noua și multașteptata grădiniță de pe str. Doamna Stanca

Populația comunei a crescut substanțial, aici trăiesc multe familii tinere și se nasc anual în jur de 250 de copii. Sporul este confirmat de datele AJPIS: în luna iulie 2022 în comuna Șelimbăr locuiesc 550 de copii cu vârsta între 0-2 ani, copii care vor avea nevoie curând de spații educaționale adecvate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș