18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Achiziţionarea şi utilizarea abonamentelor Tursib conform noului sistem de ticketing

Știri din Județ

Odată cu implementarea noului sistem de ticketing, s-au schimbat şi modalităţile de utilizare a abonamentelor de transport ȋn comun, anunță reprezentanții Tursib.

Ȋntr-o primă fază am schimbat cardurile de abonamente vechi cu poză, cu carduri noi, cu cip RFID integrat. Această nouă tehnologie, permite utilizatorului ȋncarcarea mai multor tipuri de titluri de călătorie pe acelaşi card (puteţi avea de exemplu pe accelaşi card un abonament lunar şi ȋncă 5 călătorii, ȋn aşa fel ȋncât dacă mai circulaţi cu cineva, ȋnsoţitorul dumneavoastră să nu mai fie nevoit să ȋşi cumpere bilet separat).

Referitor la abonamente, prima schimbare produsă este preţul acestora.

Noile tarife le puteţi vedea mai jos:

Legitimatie zilnica 5

Abonament 7 zile calendaristice 23

Abonament nominal 30 zile calendaristice 86

Abonament nenominal 30 zile calendaristice 120

Abonament Sibiu-Paltinis nominal 30 zile calendaristice 200

Abonament Sibiu-Paltinis nenominal 30 zile calendaristice 250

Abonamente cu reducere 50%

Abonamente pentru studenţii Universităţii Lucian Blaga 43

Abonamente pentru donatorii de sânge 43

Toate abonamentele valabile o jumătate de lună au fost eliminate din oferta tarifară.

O altă modificare ȋn privinţa abonamentelor este faptul că valabilitatea acestora nu va mai fi restrictionată de intervalul 1- 30 / 31 ale lunii. Toate abonamentele Tursib vor fi valabile 30 de zile calendaristice, ȋncepând din oricare zi ale lunii şi vor putea fi emise sau reȋncărcate la oricare dintre punctele de vânzare Tursib.

• AGENTIA TURSIB – Str. Munchen, nr. 1

• AGENTIA CALEA DUMBRAVII – Str. Calea Dumbravii, nr.135

• AGENTIA TEREZIAN – str. Lungă

• AGENTIA VASILE AARON – Str. Semaforului, în fața pieței

• AGENTIA CASA ARMATEI – B-dul Victoriei, în faţa Primăriei vechi

Sistemul nou de ticketing prevede de asemenea faptul că TOATE ABONAMENTELE TURSIB VOR TREBUI VALIDATE LA FIECARE CĂLĂTORIE. Toate abonamentele au un număr nelimitat de călătorii, aşa ȋncât validarea la fiecare călătorie nu afectează ȋn nici un fel valabilitatea abonamentului.

Procedurile de ȋncărcare au rămas aceleaşi:

– Pentru abonamentele cu preţ ȋntreg, vă puteţi adesa oricărui punct de vânzare unde se emit şi se reȋncarcă cardurile

– Pentru abonamentele cu preţ redus (50%), vă puteţi adresa pentru emitere sau reȋncărcare la orice punct de vânzare

– Abonamentele gratuite pentru elevi pentru anul şcolar 2022-2023 se pot emite sau reȋncărca online, completând cererea de pe site-ul Tursib, sau la orice punct de vânzare.

– Abonamentele gratuite pentru pensionari se ȋncarcă ca şi până acum, ȋn două moduri: persoanelor care aparţin de casele de pensii cu care Tursib are convenţii de colaborare cum ar fi Casa judeţeană de pensii Sibiu, unele case de pensii ale cultelor religioase sau cea a Baroului de avocaţi, nu trebuie să ȋşi ȋncarce lunar abonamentele. O facem noi, ȋn baza convenţiior cu respectivele case de pensii. Până luna trecută ȋn această categorie se aflau şi pensionarii MAI. Din păcate contractul cu nu mai este valabil, fapt pentru care pensionarii care ţin de MAI vor trebui să se prezinte lunar la un punct de vânzare pentru a-şi reȋncărca abonamentul. La fel sunt şi restul pensionarilor care nu aparţin de nici una dintre casele de pensii amintite mai sus – trebuie să se prezinte lunar, ca şi până acum, să ȋşi ȋncarce lunar abonamentul la oricare dintre punctele de vânzare Tursib.

– Toţi ceilalţi beneficiari de abonamente gratuite (eroi, veteran, studenţi orfani), ȋşi vor putea emite sau reȋncărca abonamentele după aceeaşi procedură ca şi până acum.

Toate noutăţile referitoare la biletele şi abonamentele Tursib precum şi noutăţile aferente noului sistem de ticketing le puteţi găsi şi pe site-ul Tursib.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc