spot_img
9.6 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Accident de muncă la fabrica Compa din Sibiu. Muncitorul se află în stare gravă!

Știri din Județ

Publicitate

Un muncitor de la fabrica Compa din Sibiu a ajuns la spital în urma unui accident de muncă. Starea bărbatului este gravă.

Evenimentul s-a produs azi-dimineață, în jurul orei 10:00, la fața locului intervenind un echipaj SMURD. Bărbatul în vârstă de 21 de ani a suferit mai multe traumatisme. Muncitorul reloca un echipament de aproximativ 2 tone iar din motive încă neelucidate, încărcătura s-a răsturnat peste acesta.

Din păcate, starea bărbatului este gravă, având multiple traumatisme toracice și abdominale. De asemenea, acesta a mai suferit fracturi costale. Acesta a fost operat și se află în continuare în stare gravă.

Pacientul a fost adus în stare foarte gravă, policontuzionat prin strivire, diagnosticat în UPU cu multiple traumatisme toracice și abdominale severe cu afectarea organelor interne, fracturi costale. Acesta fost operat ieri de urgență și, în prezent, se află internat în Secția Anestezie – Terapie Intensivă, sedat (intubat) sub supraveghere și tratament, dar în continuare în stare gravă.” a declarat Decebal Toderiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean Sibiu

ACTUALIZARE: Conform ITM SIBIU, în data de 08 septembrie 2022 a fost comunicat la I.T.M. Sibiu evenimentul produs la o societate comercială aflată pe raza județului Sibiu. Din descrierea împrejurărilor cunoscute și a cauzelor prezumtive în care s-a produs evenimentul reiese faptul că în timp ce lucrătorul executa operații de reamplasare a unui utilaj ce și-a pierdut stabilitatea de pe rolele de transportat, s-a înclinat și a surprins victima sub el. Victima a fost preluată de SMURD și transportată la Spitalul Județean de Urgență Sibiu. Conform art.29 alin(1) lit. a) din Legea securității și sănătății în muncă nr. 319/2006 cercetarea evenimentelor este obligatorie și se efectuează de către angajator, în cazul evenimentelor care au produs incapacitate temporară de muncă.
Cercetarea evenimentului este efectuată de către comisia numită de angajator, prin decizie, și trebuie să respecte termenele legale de finalizare a dosarului de cercetare, respectiv înaintarea acestuia spre avizare către I.T.M. Sibiu. La momentul actual avem informații din cadrul UPU Sibiu că victima a fost supusă la două intervenții chirurgicale de la data comunicării eventimentului până în prezent.

„Un echipaj SMURD cu medic a intervenit în această dimineață în jurul orei 10:00 la o societate comercială pe strada Henri Coandă din municipiul Sibiu, pentru a acorda asistență medicală unui bărbat în vârstă de 21 de ani care ulterior a fost transportat la UPU Sibiu conștient și politraumatizat.” a declarat Sg. maj. Ștefan Andreea / ISU SIBIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului