8 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Mărturie: „A vrut să-l ajute, dar a leșinat instant și el”. De ce nu s-a emis RO-ALERT la Sibiu?!

Știri din Județ

Ies la iveală detalii șocante despre evenimentul produs astăzi, pe strada Barcelona din Sibiu. Un martor rupe tăcerea și povestește cum a văzut moartea cu ochii.


Reamintim faptul că patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce o cantitate mare de azot concentrat a ajuns în atmosferă, prin gura unui canal situat pe strada Barcelona din Sibiu. Una dintre victime este în continuare în stare gravă la ATI Sibiu. Un martor, care la cele văzute, a hotărât că este prea periculos să se apropie, ne-a contactat și ne-a povestit exact cum s-a produs tragedia, dar și în cât timp au ajuns pompierii la fața locului.

Ciudat este faptul că deși la 112 s-a specificat exact gravitatea problemei, nu s-a luat hotărârea emiterii unui mesaj RO-ALERT, fiind totuși o situație gravă, cu scurgeri de gaze necunoscute și impact imediat asupra vieții omenești. Conform martorului, pompierii militari ISU SIBIU au ajuns în 15-20 de minute de la apelul la 112. Această zonă este intens circulată de muncitori iar probabilitatea ca mai mulți curioși să se apropie de gura canalului era foarte mare, riscând să fie intoxicați cu azot. Totuși, astfel de mesaje RO-ALERT sunt emise pentru diverse fenomene meteorologice, care de multe ori, nu mai apar.

Am cerut lămuriri către ISU SIBIU și vom reveni cu informații atunci când ne vor fi puse la dispoziție.

„Cei de la Delgaz au oprit în zonă ca să verifice o eventuală scurgere de gaz iar unul dintre ei a deschis capacul canalului și s-a aplecat să depisteze sunetul provenit din canal. Celălalt s-a dus la mașină să aducă aparatul de verificat gaze însă l-a văzut pe colegul lui căzând în canal. A strigat după ajutor, dar mai mulți trecători au intervenit cât au putut de repede. Primul ajuns la gura canalului, s-a aplecat să îl prindă de mână pe cel din canal, dar a rămas inconștient instant. Alt trecător a intervenit și l-a tras ca să nu mai aibă contact cu gura de canal și a început să îl resusciteze, cu masaj toracic și descleștarea gurii. A durat o bucată bună de time, cam 4-5 minute până celălalt și-a revenit parțial. Ulterior, la venirea echipajelor, victimele care nu au fost atât de afectate, au solicitat oxigen și control amănunțit. Pompierul care s-a băgat în canal ca să scoată victima, deși avea costum de protecție, la ieșire avea semne de moleșeală iar mai târziu acuza usturimi grave pe zona gâtului și a mâinilor.” mărturisește un trecător ce a văzut moartea cu ochii

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri