19.1 C
Sibiu
joi, 29 septembrie, 2022

Foto: Festivalul de dansuri populare maghiare Vándorcsizma de la Mediaș

Știri din Județ

Festivalul de dansuri populare Vándorcsizma ajunsă la ediția cu numărul 19 a avut loc sâmbătă, 17 septembrie 2022 la Mediaș în Parcul Greweln. Evenimentul a debutat cu parada porturilor populare pe ruta Casa Millennium – Piața Corneliu Coposu, unde a avut loc un scurt spectacol de dans a tuturor formațiilor prezente.

Deschiderea oficială a festivalului a avut loc în Parcul Greweln, unde peste 150 de dansatori din diferite localități au urcat pe scenă pentru a prezenta dansuri populare din diferite zone. Tradiția a continuat și anul acesta cu partea gastronomică și anume, concursul de gătit gulaș. Anul acesta s-au înscris șase echipe, care au preparat aproximativ 400 de litrii de gulaș. Echipele concurente au fost jurizate minuțios. Doritorii au avut ocazia să deguste gulașul de la oricare din cele șase echipe, pe parcursul evenimentului.

Pe durata festivalului participanții au vizitat o iurtă ridicată de Asociația Losonczy Istvan din Timișoara, iar după-masa s avut loc și prezentarea oficială și tirul cu arcul. Copii cu siguranță nu s-au plictisit la această ediție pentru că le-au fost pregătite diferite activități interesante cu premii. În cadrul festivalului a fost prezent un târg de produse tradiționale handmade, degustare de pâine cu untură și ceapă, pogăci, kürtős kalács, langoș și multe alte bunătăți și preparate.

La finalul festivalului su avut loc două concerte susținute de formația Lilium acoustic, înființată recent, în 2022. Aceștia au interpretat stilul muzicii folclorice adeseori conținând elemente progresiste, cu un aer modern. Al doilea concert a fost susținut de formația locală Dinamic.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri