-7.7 C
Sibiu
marți, 07 februarie, 2023

Ecologizarea potecilor din județul Sibiu continuă cu a doua Drumețenie

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Campania de ecologizare lansată în luna august de cătreConsiliul Județean Sibiu, în cadrul Programului „AniiDrumeției”, continuă în dimineața aceasta cu o acțiune înMunții Cindrel, în zona stațiunii Păltiniș. Scopul acestuieveniment, care îmbină în mod eficient drumeția și ecologia, este de a trage un semnal de alarmă în ceea ceprivește depozitarea ilegală a deșeurilor, cât și de aimplica publicul larg, comunitățile locale și iubitorii de drumeții, în menținerea curățeniei pe traseele montane.

Dis-de-dimineață, un grup format din voluntari a pornit spre Păltiniș pentru a aduna deșeurile din zona stațiunii. Voluntarii, alături de ghidul Claudia Popelca și membriiechipei Anii Drumeției, vor avea parte, la finalul acțiunii de ecologizare, de o drumeție în Munții Cindrel. Evenimentulreprezintă un catalizator pentru o amplă campanie de educare a publicului, în ceea ce privește comportamentulresponsabil și grija față de mediul înconjurător.

VIDEO

Drumețenie (*drumeție pentru curățenie) este un concept care îmbină utilul cu plăcutul, în cazul acesta mișcarea înaer liber cu o acțiune de ecologizare și învățare a regulilorde bază privind turismul responsabil. Primul eveniment s-a desfășurat în zona Bâlea Cascadă – Bâlea Lac și aimplicat 50 de voluntari, care au adunat o jumătate de tonă de gunoaie.

Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Descoperă mai multe pe www.aniidrumetiei.ro și app-ulAnii Drumeției, disponibil în App Store și Play Store.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri