5.2 C
Sibiu
miercuri, 21 februarie, 2024

Arena DH – un weekend competițional pe cinste la Arena Platoș Păltiniș

Știri din Județ

Scena de gravity mountainbiking s-a reunit în weekend-ul 24-25 septembrie la Arena Platoș Păltiniș pentru o competiție clasică, Arena DH, pe binecunoscutul traseu de coborâre din stațiune. 90 de rideri din toată țara, de la începători la primul lor concurs, până la campioni rutinați, s-au antrenat, au concurat și s-au bucurat de un final de sezon cu multă voie bună.

Deja o tradiție a scenei de mountainbiking în ultimii ani, competiția Arena DH a luat o pauză pe timp de pandemie, dar s-a întors cu forțe proaspete și un traseu complet nou, pe cea de-a doua sa jumătate. Bogat în elemente și ideal pentru a progresa, Red Track-ul de la Arena Platoș Păltiniș a fost unanim apreciat de participanți, cu toate modificările și finisarea sa impecabilă.

Ziua de sâmbătă a fost rezervată antrenamentelor și calificărilor. În urma sesiunii de calificări, riderii din cele 7 categorii și-au aflat timpii obținuți pe traseu și ordinea de start pentru ziua de duminică, după un principiu simplu: cel mai bine calificat sportiv din categorie ia startul ultimul, iar cel mai slab timp din calificări pleacă primul. Spectacolul este astfel garantat, iar intensitatea acțiunii crește pe final.

Între cele două manșe competiționale, traseul de concurs a fost închis, iar participanții au avut ocazia să se distreze atât pe foarte popularul Flow Trail de la Arena Platoș Păltiniș, dar și pe potecile naturale care înconjoară stațiunea.

Duminica a venit cu vreme perfectă și aderență perfectă pe traseu. Publicul a putut urmări pe viu întreaga acțiune și i-a aclamat cu generozitate pe participanți. Competitorii au mai avut încă o oră și jumătate de antrenamente înainte de finală și s-au folosit de acest timp pentru a-și cizela liniile și pentru a încerca să-și îmbunătățească timpii din calificări. Cei mai mulți dintre ei au avut succes pe acest front. 

La categoria de copii Open, între 10-14 ani, câștigător a fost Iannis Mancaș, iar la Open fără licență a câștigat George Sîsîiac. La feminin am notat reîntoarcerea în competiții a multiplei campioane Luana Cherecheș, accidentată la început de sezon. Luana a câștigat cu unul dintre cei mai buni timpi ai zilei la general. 

Dintre copiii cu licență, cel mai rapid a fost Ovidiu Apostol și la juniori Akos Farkas a câștigat la jumătate de secundă de Marius Popovici, campionul de motocros și enduro, care anul acesta a luat și titlul național la Downhill. Timpii juniorilor ar fi fost buni de podium și la categoria Elite. La Masters, categoria celor peste 30 de ani, Danika Marcu a fost omul zilei, cu cel mai bun timp pe traseu.

La Elite, categoria-regină, am avut parte de un spectacol pe măsură. Pe locul trei a venit Dragoș Stahie, pe o bicicletă fără suspensie spate, pe locul doi multiplul Campion Național Sorin Părău, dar cel mai bun timp al weekend-ului i-a aparținut lui Mihai Anițan, și el fost Campion Național de Downhill și de Enduro. 

Toate categoriile au fost recompensate cu vouchere generoase, constând în echipament sportiv de la sponsorul Arena DH, Authentic Spirit.

REZULTATE:

Copii Open:

1. Iannis Mancaș – 1:06.11 m
2. Andrei Borțan – 1:08.90 m
3. Alexandru Olăreanu – 1:10.10 m

Open:

1. George Sîsîiac – 57.71 s
2. Vlad Pescaru – 58.55 s
3. Bando Virginas – 58.60 s

Copii:

1. Ovidiu Apostol – 1:00.45 m
2. Aron Farkas – 1:01.90 m
3. Vlad Matache – 1:04.17 m

Feminin:

1. Luana Cherecheș – 58.25 s
2. Roxana Moise – 1:04.52 m
3. Emeralida Hațegan – 1:23.01 m

Masters:

1. Dan Marcu – 58.27 s
2. Florin Gheorghe – 59.57 s
3. Ciprian Popescu – 1:01.24 m

Juniori:

1. Akos Farkas – 54.23 s
2. Marius Popovici – 54.78 s
3. Marian Răzvan – 59.58 s

Elite:

1. Mihai Anițan – 53.51 s
2. Sorin Părău – 56.62 s
3. Dragoș Stahie – 56.65 s

Arena DH este o acțiune organizată de Arena Lifestyle Events, cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu și derulată sub egida Federației Române de Ciclism. Parteneri: Magazinul Authentic Spirit și Red Bull.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri