5.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

VIDEO-FOTO: Revoltă la Avrig! Oamenii așteaptă cu orele să plătească curentul

Știri din Județ

Revoltă în această dimineață la Avrig! Oamenii s-au săturat să aștepte ore întregi pentru a-și plăti factura la curentul electric sau să transmită indexul. Situația se repetă de mult timp iar oficiul funcționează în continuare cu doi angajați, iar programul de funcționare este insuficient.

Oficiul Comercial Electrica Avrig, situat în strada Gheorghe Lazăr, nr. 28, Avrig, deservește întreaga populație din zona Țara Oltului, cu un număr de aproximativ 16.000 de abonați. Acesta ar urma să fie desființat. Astfel, oamenii vor fi nevoiți să plătească factura fie on-line, fie să parcurgă aproape 100 kilometri dus – întors până la Sibiu. La aflarea veștii, Primăria Avrig a făcut adresă către Electrica Furnizare București.

Contactat de reporterii Sibiu Independent, primarul Avrigului, Adrian-Dumitru David, se arată îngrijorat de situația semnalată și ne-a pus la dispoziție adresa formulată către Electrica Furnizare.

„Conform datelor de mai sus, coroborate cu faptul că SC Electrica Furnizare SA deține o
cotă de piață majoritară față de ceilalți furnizori, rezultă că Oficiul Comercial Avrig este necesar, oportun și primordial pentru locuitorii din zona noastră. Ca exemplu, vă rugăm să luați în calcul faptul că distanța între unitatea administrativ teritorială Cârța și Sibiu este de aproximativ 50 de km. Populația localității este de 1203 locuitori din care 697 au vârsta peste 55 de ani și pentru care posibilitatea de a se deplasa pe o distanță atât de mare este imposibilă de multe ori. Un alt argument pentru păstrarea oficiului din localitatea Avrig sunt cozile imense care se formează la celelalte puncte de lucru, luând în calcul și faptul că la nivelul orașului Avrig punctul de lucru cu publicul este mereu aglomerat. Vă informăm că principala preocupare a administrației publice locale este confortul și bunăstarea cetățenilor săi, astfel că funcționalitatea unui punct de lucru Electrica Furnizare în Avrig este imperios necesară, pentru a evita deplasarea acestora la Sibiu sau Făgăraș, ceea ce ar implica costuri destul de mari pentru ei, precum și irosirea timpului petrecut la coadă și în aglomerație.”
se arată în adresa făcută de Primăria Avrig către Electrica Furnizare

La momentul actual în cadrul SC Electrica Furnizare S.A. funcționează șapte puncte de relații cu clienții și program de audiențe, respectiv :

  • Agenția de Furnizare a Energiei Electrice, Sibiu, str. Negoveanu; – Sibiu, Str. Uzinei;
  • Sibiu, str. Lungă;
  • Agnita, str. Castanilor;
  • Săliște, str. Băii;
  • Avrig, str. Gheorghe Lazăr; – Mediaș, str. I.C. Brătianu.
Publicitate

3 COMENTARII

  1. Într-adevăr, zilnic la Electrica Avrig sunt cozi foarte mari pentru ca oamenii să-și dea citirea contorului sau să-și rezolve probleme cu facturile. Nu sa plătească facturile că acestea se pot plăti și în alte parti(magazine, bănci).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș