7.9 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Avize false și transferuri fictive de lemn. Amendă mare pentru un agent economic din județul Sibiu

Știri din Județ

Polițiștii specializați în protecția fondului forestier din cadrul Serviciului Ordine Publică au continuat ieri acțiunile specifice pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul silvic.

Astfel, în cadrul activităților specifice de verificare a activității desfășurate de către un agent economic din municipiul Sibiu, polițiștii au stabilit că acesta ar fi realizat 2 transporturi fictive de material lemnos, în cursul lunilor septembrie și octombrie, cu un volum total de 90,58 m³.

Societatea ar fi emis/încărcat în aplicația SUMAL 2.0 patru avize de însoțire material lemnos pentru un volum total de 90,58 m³ lemn rotund din specia molid, pe care l-ar fi expediat în mod fictiv dintr-o partidă pe care societatea o avea în exploatare în fondul forestier, pe raza localității Săliște. Ulterior, cele patru avize de însoțire au fost înregistrate în evidențele depozitului de material lemnos deținut de către aceeași societate pe raza localității Orlat.

Agentul economic a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010, art.19 alin.1 lit. c, fiindu-i aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 lei și confiscată valoric cantitatea de 90,58 m³ lemn rotund din specia molid, în valoare de 18.116 lei (fără TVA).

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri