10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

În Piața Mică din Sibiu, deșeurile menajere se vor colecta într-o platformă subterană

Știri din Județ

Primăria Sibiu, prin Serviciul Management Salubrizare și Protecția Mediului, a achiziționat un sistem de colectare subterană a deșeurilor menajere pentru rezidenții Pieței Mici.

Am depus în cadrul PNRR un proiect pentru crearea a 110 insule ecologice pentru colectarea deșeurilor, în tot atâtea locații din oraș. În 15 locații am amenajat deja astfel de platforme, cu finanțare din bugetul local. Pentru centrul istoric este necesară însă o soluție diferită, care să protejeze aspectul Pieței Mici, un spațiu cu imobile valoroase, de patrimoniu și o locație de timp liber frecventată de sibieni și de turiști.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Sistemul va fi compus din 4 containere amplasate în subteran: unul pentru deșeurile reziduale cu o capacitate de 3 mc, unul pentru biodegradabile (2 mc), și câte unul pentru hârtie/carton și plastic/metal, fiecare cu o capacitate de 5 mc. La suprafață vor fi amplasate fantele de introducere a deșeurilor, acestea urmând să fie dotate cu un sistem de control al accesului  utilizatorilor prin intermediul unui card cu tehnologie NFC. Prin acest sistem se va înregistra numărul de aruncări pentru fiecare utilizator în parte, urmând ca taxa de salubrizare să fie calculată în funcție de aceasta.   

Termenul pentru livrarea și montarea acestui sistem este de 2 luni, iar valoarea investiției este de 308.000 lei.  

lo
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri