spot_img
14.3 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

ADI ECO Sibiu continuă acțiunile educative alături de elevii din Loamneș

Știri din Județ

Publicitate

În cadrul proiectului “Schimbarea începe cu tine. Reciclarea începe cu fiecare dintre noi” marți, 18 octombrie 2022, drumul echipei Asociației de dezvoltare intercomunitară Eco Sibiu a continuat în UAT Loamneș.

Reprezentanții ADI ECO Sibiu au vizitat patru școli, unde s-au întâlnit cu elevii claselor 0-4, dar având în vedere că erau destul de puțini copii, situație care se întâlnește destul de des în satele românești, aceștia au realizat că ar fi bine să-i cunoască și pe cei din gimnaziu.

Am rămas frumos impresionați de dorința celor mici de a-i cunoaște pe Super eroii colectări selective, de a vorbi despre reciclare, de a ajuta la salvarea planetei și de a găsi soluții de conservare a resurselor naturale.

Hârtia este deșeul pe care copiii îl cunosc cel mai bine, având în vedere că sunt înconjurați de hârtii la școala și de aceea noi, i- am îndemnat să o colecteze separat, corect și curată, astfel încât o dată ajunsă la reciclatori să poată fi transformată în obiecte din hârtie reciată.

De data asta, Miticlă a fost preferatul copiilor, punându-l în umbră pe PetRică, ceea, așadar trăim cu speranța că plasticul ar putea fi înlocuit în viitor de sticlă în cât mai multe situații posibile.

Efortul nostru comun, le spuneam copiilor, ar duce la salvarea copacilor de la tăiere și la diminuarea poluării.

Cei mici și-au amintit cu drag că în anul 2020, pe timpul pandemiei când nimeni nu avea acces în școală, Super eroii colectării selective s-au strecurat în casele lor prin intermediul cărții de colorat „Prichindel și Mascota fermecată” oferită de noi.

Pentru a putea colora au primit și creioane colorate.

Așadar, bucuria a fost și mai mare când au realizat că Super eroii sunt reali.

Vă mulțumim frumos tuturor celor implicați în proiectul nostru, primăria Loamneș și cadre didactice ale celor patru școli.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…