0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Transylvanian Grand Prix: Peste 1500 de sportivi din peste 42 de țări vin la Sibiu

Știri din Județ

Transylvanian Grand Prix a devenit cea mai importantă competiție de dans sportiv din România. Evenimentul se desfășoară între 4 și 6 noiembrie, la Sala Transilvania.

Peste 1500 de sportivi din peste 42 de țări vin la Sibiu, la începutul lunii noiembrie, pentru cea mai importantă competiție de dans sportiv din România, Transylvanian Grand Prix.

Concursul are loc în primul weekend al lunii noiembrie, între 4 și 6, în Sala Transilvania, pe o suprafață de competiție de 24 x 16 metri. Întreaga sală va fi, de altfel, amenajată sub forma unei imense săli de bal pentru acest eveniment.

În premieră în România, clubul Fantasy Dance a obținut drepturile de a organiza la Sibiu, în cadrul Transylvanian Grand Prix, nu mai puțin de trei campionate mondiale și un campionat european, în același weekend. Astfel, la Sibiu vom putea vedea campionatul mondial de sub 21 Latino, campionatul mondial de seniori I Standard, campionatul mondial de showdance Standard și campionatul european de tineret Standard.

Pe lângă aceste patru competiții, openul de dans sportiv ce va avea loc la Sibiu va fi structurat pe categorii de vârstă, plecând de la 6 ani până la Seniori I ( peste 35 ani), care vor performa în cele trei zile de concurs. Prima zi este dedicată sportivilor care practică dansul sportiv ca hobby și celor ce corespund categoriilor de experiență E și D. A doua și a treia zi sunt dedicate calificărilor tuturor participanților de la World Open, Campionate Mondiale și Campionatul European, împreună cu finalele celor mai așteptate competiții din eveniment, care se vor desfășura în ultima parte a competiției de la Sibiu. Pe lângă sportivii veniți aici din toată lumea, Transylvanian Grand Prix aduce peste 60 de arbitri și oficiali internaționali și peste 50 de arbitri și oficiali români, alături de președintele Federației Române de Dans Sportiv, Vasile Gliga, care este vicepreședintele Federației Mondiale de Dans Sportiv, pe departamentul Marketing.

Transylvanian Grand Prix începe în 4 noiembrie, la ora 11, cu competițiile naționale pe clase valorice. În 5 noiembrie pe ringul de dans vor intra participanții înscriși în Open-ul internațional, în ordinea categoriei de vârstă, la secțiunea standard și latino împreună cu Campionatele Mondiale de Sub 21 Latino și Showdance Standard iar duminică vine rândul Campionatului Mondial de Senior I Standard și Campionatului European de Tineret Standard.

Biletele pentru acest eveniment sunt puse în vânzare pe site-ul Kompostor.ro.
Proiectul este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Sportivă 2022.

Pentru mai multe detalii
Daniela Apației – organizator
0744.473.255

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș