7.9 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Fiul viceprimarului din Șelimbăr a fost reținut pentru șantaj

Știri din Județ

Andrei Oană, fiul viceprimarului din Șelimbăr, a fost reținut sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj. Împreună cu un complice, au șantajat cu bătaia un datornic.


Acum patru zile, în timp ce se aflau pe Calea Cisnădiei din Sibiu, cei doi au amenințat un bărbat cu acte de violență, dar și un pistol airsoft. Victima datora o sumă de bani unei alte persoane iar aceștia au dorit recuperarea cu orice preț a datoriei. Conform surselor Sibiu Independent, pistolul de tip airsoft ar fi fost folosit de prietenul acestuia, Velțan Cătălin. Astfel, fiul lui Cornel Oană, viceprimarul comunei Șelimbăr, are mari probleme cu legea. Andrei Oană are 21 de ani iar Velțan Cătălin are 23 de ani.

Procurorul de caz a dispus plasarea celor doi sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

„La data de 21 octombrie a.c., polițiștii Secției Nr. 1 de Poliție Urbană Sibiu au rețint doi tineri, în vârstă de 21, respectiv 23 de ani, din comuna Șelimbăr, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj. În fapt, cei doi tineri sunt bănuiți că, la data de 19 octombrie a.c., în jurul orei 18,30, în timp ce se aflau pe Calea Cisnădiei din mun. Sibiu, l-ar fi amenințat pe un bărbat cu acte de violență, în scopul obținerii unei sume de bani pe care victima ar fi datorat-o unei alte persoane.. Unul dintre cei doi tineri s-ar fi folosit de un pistol, model airsoft, nesupus autorizării, pentru a convinge victima să le dea banii. Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 21 octombrie a.c., polițiștii sibieni au luat măsura reținerii celor două persoane pentru 24 de ore, iar la data de 22 octombrie a.c., procurorul de caz a dispus plasarea celor doi sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.Cercetările continuă la nivelul Secției Nr.. 1 de Poliție Urbană Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.” a declarat Elena Walter, purtătorul de cuvânt al IPJ SIBIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri