spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

423 de ani de la Bătălia de la Șelimbăr

Știri din Județ

Publicitate

Astăzi se împlinesc 423 de ani de la victoria oștii Țării Românești condusă de Mihai Viteazu, desfășurată între Dealul Burchii și cetatea Sibiului, în zona Văii Săpunului. Armata Transilvaniei a pierdut atunci peste 3.000 de soldați, alți peste o mie de bărbați fiind răniți.


Bătălia a avut loc în 28 octombrie 1599 și a deschis drumul lui Mihai Viteazu către Alba Iulia, loc în care s-a înfăptuit prima unire a Țării Românești cu Transilvania.
În 1 noiembrie 1599, după un marş triumfal, Mihai Viteazul intră în Alba Iulia iar în comunitățile din Transilvania începe instituirea administrației românești.

Discuții cu elevii din Șelimbăr

Primarul Marius Grecu anunță că după întoarcerea elevilor din vacanță îi va provoca la discuții referitoare la istorie în general și evenimentul din anul 1599, din Șelimbăr, în particular.
„Ne-am propus organizarea unor întâlniri, sub conducerea profesorilor de istorie, prin care elevii din Șelimbăr să-și însușească mai multe cunoștințe legate de trecutul localității noastre. Este important viitorul, însă la fel de important este să ne cunoaștem trecutul nostru și al locului care ne formează ca oameni”, a delcarat primarul Marius Grecu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri