-5.8 C
Sibiu
miercuri, 08 februarie, 2023

Corul de Cameră „Caedonia”, invitat în Germania

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

În această săptămână, Corul de Cameră „Caedonia” este mesager al Sibiului și al muzicii corale românești în Germania. Corul a fost invitat la aniversarea „Europachor” și va susține concerte în Landshut, oraș înfrățit cu municipiul Sibiu.

Relațiile de colaborare cu formații corale din Landshut,inițiate încă din 2009 de Corul de Cameră „Caedonia”, rodesc și în acest an, căci artiștii sibieni sunt invitați să participe la manifestările ce marchează aniversarea a 25 de ani de activitate a „Europachor” din Landshut, în perioada 3-7 noiembrie 2022. În acest context, Corul „Caedonia”, condus de prof. Florin Soare, va participa la schimburi de experiență și va  susține două concerte de anvergură: sâmbătă, 5 noiembrie, ora 19, la Primăria din Landshut, respectiv duminică, 6 noiembrie, ora 10, la Biserica Erlöserkirche, alături de renumita organista de origine sibiană Ilse Maria Reich. Repertoriul prezentat de „Caedonia” este unul clasic, universal și românescdeopotrivă, iar concertul din Biserica Erlöserkirche va include și lucrări religioase. 

Participarea artiștilor sibieni la evenimentele aniversare „Europachor” – 25 de ani se circumscrie unui parteneriat de tradiție, ce a adus corul din Germania la Sibiu, în 2017.

Corul de Cameră „Caedonia” a fost înființat în anul 1968, la Sibiu, din iniţiativa unor foşti studenţi la Conservator. De-a lungul celor peste cinci decenii de activitate, Corul a cântat pe scene din România, Austria, Germania, Franţa şi SUA, la diferite festivaluri sau competiţii, situându-se adeseori pe podium. În prezent, activitatea Corului de Cameră „Caedonia” este sprijinită de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile cu finanțarea acordată de Consiliul Județean Sibiu.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri