spot_img
3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Deputat AUR, Sebastian Suciu: România secolului XXI, încălzită pe lemne (C.P.)

Știri din Județ

Publicitate

Deputatul AUR de Sibiu, Sebastian Suciu a transmis următorul comunicat de presă:

Domnul deputat AUR, Sebastian Suciu, atrage atenţia că actuala guvernare perseverează vehement în a săpa groapa independenţei energetice a României.

„Sunt nevoit să readuc în discuţie subiectul energeticii româneşti deoarece actuala guvernare perseverează vehement în a săpa groapa independenţei noastre energetice.

Mai întâi aş dori să recapitulăm toate „realizările” actualei guvernări din această sferă:

– Minele de cărbuni de la Hunedoara închise;
– Vânzarea termocentralei Mintia la un preţ simbolic;
– Legea offshore a fost adoptată;
– Încercarea de a scoate la vânzare hidrocentralele, reducând, în prealabil, producţia acestora;
– Creşterea preţurilor la toate tipurile de energie;
– Creşterea importului de energie electrică.

După ce Guvernul s-a spetit, muncind asiduu să saboteze energetica naţională, a hotărât să le ofere, totuşi, românilor o compensare pentru cele distruse şi să plafoneze preţurile la lemne. Se pare că Guvernul şi-a propus să le facă românilor un mare „bine” şi să ne ducă pe toţi înapoi în evul mediu, înapoi la încălzirea pe lemne.

Felicitări Guvernului, nici nu se putea mai bine să compenseze lipsurile energetice cu tăieri de păduri, iar progresul nostru tehnologic va fi scris in manualele de istorie cam în felul următor – la începutul secolului XXI România a redus voit capacităţile de producţie energetice ca să stimuleze încălzirea pe lemne, iar prin dezelectrificare a făcut un salt imens înapoi în evul mediu.

Situaţia este într-atât de gravă în energetica românească, încât am ajuns să ne sabotăm pe noi înşine, nu ne-a atacat nimeni, nimeni nu a dat cu bombe în centrale şi în staţii de transformare, cu toate acestea, am redus producţia de curent electric şi am stimulat încălzirea pe lemne, iar următorul pas, urmând aceeaşi logică, ar trebui să fie întoarcerea la lumânări şi candele.

Când în toată lumea civilizată consumul de curent este în continuă creştere, România reduce producţia acestuia, iar daca păstrăm acelaşi ritm în continuare, nu va mai fi nevoie de război ca să rămânem fără curent. Este suficient că avem o guvernare după principiul ‘să ne lase-n pace că avem noi grijă să aruncăm ţara înapoi în evul mediu’.

Oare interesele cui le reprezintă acest guvern?
Oricui, dar nicidecum ale poporului român”.

Deputat AUR SIBIU
Suciu Sebastian-Ilie

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului