12.4 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Secțiile chirurgie și ATI, modernizate la Spitalul CFR Sibiu. Aparatură unică în Transilvania

Știri din Județ

La doar șase luni de la demararea lucrărilor, Spitalul CFR Sibiu și-a deschis astăzi porțile pentru inaugurarea în prezența oficialităților a noilor secții de Chirurgie și ATI. Dr. Ștefania Șerban, directorul spitalului a mulțumit tuturor celor implicați în proiect. Ea a precizat că investițiile până acum s-au ridicat la aproximativ 3,5 milioane lei, din care 2,5 milioane pentru aparatura de ultimă generație. Fondurile au provenit de la bugetul de stat, din două proiecte PNRR și din sponsorizări.

În prima linie, între invitați, au fost Bogdan Trif, deputat PSD și subprefectul Sebastian Șerbu, PSD. La eveniment au participat multe cadre medicale și colaboratori ai spitalului. Fostul manager Horațiu Cojocaru, actual director DSP Sibiu a fost printre invitații speciali. Actuala directoare, numită în funcție în martie anul acesta, i-a mulțumit special pentru că a demarat pe perioada pandemiei câteva investiții importante în dotarea și modernizarea spitalului. Ea a accentuat dezastrul găsit în spital, din punct de vedere al infrastructurii și dotărilor. Și, voalat, a remarcat că până la venirea lui Cojocaru în funcție, nu s-a investit nimic serios în spital din 1956, ci s-au făcut doar improvizații.

De la eveniment a lipsit ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, invitat de asemenea. Spitalul CFR Sibiu este în subordinea acestui minister, care a și alocat o mare parte din bani pentru modernizare.

După o slujbă religioasă de sfințire a secției, directorul Ștefania Șerban a făcut un tur pentru presă și invitați în saloane și sălile de operații situate la etajul I al clădirii. Ea a dorit să arate tuturor și etajul II, unde era secția Medicală, aflată acum în plin proces de renovare. Aici se puteau vedea starea jalnică a structurii și lipsa dotărilor. Șerban a prezentat celor prezenți un video cu situația în care a găsit ea clădirea care găzduiește secțiile chirurgie și medicală și a promis ample lucrări în continuare, inclusiv la fațadă, instalarea unui lift extern și apoi la ambulatoriu.

De luni secția chirurgie va fi funcțională, deja primii pacienți de pe lista de așteptare fiind anunțați. Secția va pune accentul pe lângă chirurgia generală și pe cea oculară. Dr Ștefania Șerban a precizat că a reușit achiziția unui mircoscop pentru operații oculare ultra-performant adus din SUA, unic în Transilvania. Mai există doua două asemenea aparate în țară, la spitale din București.

VIDEO cum arăta secția chirurgie înainte de lucrări:

VIDEO: Director dr. Ștefania Șerban mulțumește celor implicați în proiect.

VIDEO: Director dr. Ștefania Șerban prezintă proiectul realizat la Spitalul CFR Sibiu și etapele care urmează

GALERIE FOTO: Secția chirurgie ATI modernizată

GALERIE FOTO: Secția Medicală aflată în plin proces de modernizare

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri