spot_img
8.2 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

VIDEO: Christine Thellmann, deputat PNL de Mediaș, participant activ la Adunarea Parlamentară OSCE

Știri din Județ

Publicitate

Deputata PNL de Mediaș, Christina Thellmann a transmis un comunicat de presă referitor la participarea sa în Polonia, la Adunarea Parlamentară a OSCE:

Am susținut astăzi, în Parlamentul Poloniei, la Varșovia, în cadrul reuniunii de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE, un mesaj despre importanța rolului României și al Mării Negre în contextul războiului din Ucraina și am îndemnat la solidaritate cu poporul ucrainean în continuare.

Războiul pornit de Rusia în Ucraina este unul profund nedrept. De ambele părți, cel mai mult suferă oameni nevinovați.

VIDEO discurs Christine Thellmann:

În acest moment sunt cel puțin 10 milioane de ucraineni care au rămas fără curent electric, înfruntând iarna în întuneric și frig, alte câteva milioane au fugit din țară, iar 90% din populația Ucrainei ar putea ajunge să trăiască sub limita sărăciei.

Suntem cu toții conștienți că acest război nu a afectat doar Ucraina, ci și multe alte țări care nu au mai avut acces la cerealele importate din țara vecină. De la începutul invaziei ruse, peste 8,4 milioane de tone de cereale și semințe oleaginoase ucrainene au tranzitat deja porturile românești. Constanța, cel mai mare port de la Marea Neagră, a devenit una dintre principalele porți maritime pentru cerealele ucrainene. În plus, am modernizat calea ferată cu ecartament larg care leagă Ucraina de România și, prin urmare, Galațiul, un important nod comercial din România, poate prelua marfa din Ucraina prin calea ferată. România a sprijinit exporturile Ucrainei și a depus toate eforturile pentru a debloca situațiile din vămi.

Am declarat că România rămâne angajată să sprijine Ucraina și să contribuie la stabilizarea piețelor alimentare mondiale și la îmbunătățirea securității alimentare globale.

În deschiderea reuniunii, în această dimineață, Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ni s-a adresat prin transmisie live și a mulțumit statelor din OSCE care au acordat sprijin poporului ucrainean. Mesajul său către parlamentarii AP OSCE a fost să continuăm promovarea păcii și securității în zonă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri