20.2 C
Sibiu
vineri, 12 aprilie, 2024

Noua ambasadoare SUA în România a petrecut Revelionul la Sibiu

Știri din Județ

„România este un model pentru alţi membri NATO”, a declarat Kathleen Kavalec, nominalizată la funcţia de ambasador al Statelor Unite în România, marţi, în timpul audierii în Comitetul pentru Relaţii Externe al Senatului american, conform site-ului foreign.senate.gov.

„Am fost prezentă în 2008 când România a găzduit la Bucureşti summitul NATO, o sursă de mândrie pentru întreaga ţară. Eu şi familia mea ne-am alăturat celebrărilor de Anul Nou 2007 la Sibiu – conduse de primarul de atunci, actualul preşedinte Klaus Iohannis – salutând aderarea oficială a României la UE”, a amintit ea în fața senatorilor americani.

„Azi, România este un model pentru alţi membri NATO. Ea a bugetat 2% din PIB pentru apărare – şi, cel mai recent, s-a angajat să-şi ridice bugetul pentru apărare la 2,5% la sută, în mare parte alocat pentru achiziţionarea de echipamente din SUA în efortul ei robust de modernizare. Ea găzduieşte forţe multinaţionale NATO şi este un contribuitor de lungă durată la misiunile şi operaţiunile NATO din întreaga lume”, a subliniat dna Kavalec, declarându-se „onorată să apară în faţa” comitetului „în calitate de candidat al preşedintelui Biden pentru funcţia de ambasador al SUA în România”.

„În timp ce discutăm, secretarul (de stat american Antony n.r.) Blinken se află la Bucureşti, ceea ce subliniază importanţa parteneriatul nostru de lungă durată cu România”, a notat ea.

„Am avut plăcerea de a servi înainte în România, ca ofiţer pentru afaceri culturale la Ambasada din Bucureşti”, a amintit ea. „În acest rol, am călătorit în toată ţara pentru a ne îndeplini programele pentru diplomaţia publică şi extinde reţeaua noastră de +American Corners+ – centre de resurse unde românii pot afla mai multe despre cultura, istoria şi guvernul american”, a adăugat ea.

„Subliniind priorităţile politice” care îi vor ghida activitatea ca ambasador american în România, dacă va fi confirmată, Kathleen Kavalec a spus că „în primul rând, mă voi angaja pentru siguranţa şi securitatea echipei Misiunii noastre şi a cetăţenilor americani care trăiesc, lucrează şi călătoresc în România”.

„În al doilea rând, dacă voi fi confirmată, voi promova cooperarea noastră cu România în chestiuni vitale de securitate”.

„De la sfârşitul dictaturii comuniste în 1989, România a făcut progrese remarcabile în construirea unei veritabile democraţii şi economii de piaţă. România a spus clar, de la început, că scopul ei era aderarea la NATO şi Uniunea Europeană, iar prin muncă asiduă şi determinare, ţara şi oamenii ei au reuşit”, a notat ea.

„Sunt hotărâtă să lucrez îndeaproape cu România în timp ce suntem uniţi împotriva războiului Kremlinului, neprovocat, nejustificat şi îngrozitor contra Ucrainei. Determinarea fermă a României a fost deosebit de lăudabilă în această criză. Ţara şi oamenii ei au primit cu braţele şi inimile deschise peste două milioane şi jumătate de refugiaţi ucraineni, dintre care mai mult de 85.000 rămân în ţară, şi i-a sprijinit cu generozitate pe aceşti refugiaţi cu asistenţă critică şi servicii esenţiale”, a notat Kathleen Kavalec.

„În plus, România a sprijinit sancţiunile fără precedent pentru a slăbi maşina de război a lui Putin şi a ajutat Ucraina printr-o gamă largă de alte activităţi umanitare şi eforturi de securitate”, a adăugat ea.

Angajându-se „să lucreze la aprofundarea şi extinderea cooperării noastre economice cu România”, Kathleen Kavalec a declarat că „va încuraja eforturile României de a promova un climat de afaceri care să faciliteze investiţiile din SUA” şi că „va susţine eforturile României de a lupta împotriva corupţiei şi a consolida instituţiile democratice, inclusiv în sprijinirea unei mass-media libere şi independente”.

„Mă voi angaja să extind parteneriatul nostru american de lungă durată cu România. Anul acesta, Statele Unite şi România sărbătoresc 25 de ani de Parteneriat Strategic bilateral. Aştept cu nerăbdare să fac următorii paşi pentru a construi pe baza acestui fundament puternic”, a conchis Kathleen Kavalec, prima femeie nominalizată de preşedintele Joe Biden pentru funcţia de ambasador al SUA în România, în timpul audierii în Senatul american.

Sursa info: Agerpres

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Expoziție temporară la Muzeul Municipal Mediaș

Helmut Lerner, noul viceprimar al Sibiului

Corina Bokor,  demisă