10.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Muzeul Naţional Brukenthal Sibiu şi-a lansat un site nou

Știri din Județ

Aşa cum a fost anunţat încă din toamna acestui an, Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu se află într-un proces de rebranding. În acest sens, un prim pas dorit de conducerea actuală a Muzeului a fost realizarea unui site oficial nou.

De astăzi, accesând pagina www.brukenthalmuseum.ro, cei interesaţi vor putea să se informeze mai uşor cu privire la evenimentele Muzeului Naţional Brukenthal, date despre Muzeul Naţional Brukenthal, program de vizitare, tarife, etc. Procesul de rebranding este unul fundamental în viaţa unei instituţii, implicit în viaţa unui muzeu. Iar în cazul de faţă, nu vorbim de orice fel de muzeu, ci vorbim de Muzeul Naţional Brukenthal, o instituţie cu un prestigiu extraordinar, aflat într-un oraş minunat, Sibiu.

,,Pe lângă toate aspectele complexe de organizare pe care le presupune acest proces, am hotărât că un lucru deosebit de important este realizarea şi actualizarea site-ului Muzeului. Pentru a minimiza pierderile de timp în căutare, pentru a avea o imagine mai clară, mai simplă, un design grafic modern, încă de la primul contact vizual, în toamna acestui an am hotărât realizarea unui site nou, cel dinainte fiind depăşit şi, mai mult decât atât, existând posibilitatea ca unele programe să nu mai fie valabile.

În realizarea acestui site, am avut în vedere faptul că cei mai mulţi vizitatori folosesc dispozitive mobile pentru accesare, astfel că, împreună cu compania cu care am lucrat, am dorit ca acesta să aibă o rezoluţie clară de pe orice dispozitiv, chiar şi când este vorba despre o tabletă sau chiar proiector.

Site-ul are şi o rubrică de magazin online care, începând din anul 2023, va putea fi accesibilă. În magazinul online al Muzeului Naţional Brukenthal, muzeu care a investit enorm în realizarea produselor de brand şi promovarea firmelor şi a produselor locale, se va putea găsi o diversitate de produse. 

Toate acestea, puse în armonie, vor contribui la o atragere mai mare a publicului ţintă, atât în mediul de vizitare, dar şi pe această nouă platformă de e-commerce, menită să aducă şi să crească fondurile proprii ale Muzeului.

Mulţumesc în mod deosebit echipei Muzeului Naţional Brukenthal, cât şi Ministerului Culturii pentru susţinere”, a declarat dr. Alexandru Constantin Chituţă, manager interimar al Muzeului Naţional Brukenthal.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri