12 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă! Grijă mare la anvelope

Știri din Județ

Având în vedere faptul că temperaturile scad din ce în ce mai mult, iar riscul de formare a poleiului este tot mai mare, le reamintim conducătorilor auto să circule numai cu autovehicule dotate cu anvelope de sezon. 


Legislaţia în vigoare prevede (fără a face referire la o dată calendaristică) că autovehiculele care se deplasează pe drumurile publice acoperite de gheață, zăpadă sau polei trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă omologate. 

Amenda pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna este prevăzută în clasa a IV a de sancțiuni (de la 9 la 20 puncte amenda, respectiv între 1.305 lei și 2.900 de lei). Certificatul de înmatriculare al autovehiculului se retrage și se eliberează dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante. 

Evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea derapajelor necontrolate.

Când traficul este aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! 

Asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre prin care schimbați direcția de deplasare!

Nu consumaţi alcool înainte de a vă urca la volan şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! 

Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi!

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsurile de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi, care opresc pentru a acorda prioritate!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafichttps://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri