spot_img
21.3 C
Sibiu
sâmbătă, 04 mai, 2024
spot_img

„Bunica gătea, bunicul savura” -carte de bucate cu reţete culese de la vârstnicii Căminului „Dr. Carl Wolff” din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Prima carte de bucate cu reţete culese de la vârstnicii Căminului „Dr. Carl Wolff” din Sibiu, numită „Bunica gătea, bunicul savura” a fost lansată joi, în timpul unei conferinţe de presă, fiind vorba despre un volum care conţine şi poveştile celor aflaţi la azil, a declarat directoarea Ortrun Rhein.

Publicitate

„Este un eveniment unic şi pentru noi. Noi ne întâlnim des cu locatarii să facem activităţi diferite, dar niciodată nu ne-am întâlnit până acum să prezentăm o carte care a fost redactată cu reţete din experienţa locatarilor noştri, o experienţă pe care noi nu o avem. Dispar reţete cu care noi am crescut, te obişnuieşti în ani că iei repede aia şi aia şi nu mai ştii cu ingredientele cele mai simple să faci ceva”, a precizat directoarea Căminului de Vârstnici „Dr. Carl Wolff”, Ortrun Rhein.

Sursa foto: Claudiu Popa

La lansarea cărţii au fost prezenţi şi câţiva dintre locatarii căminului, vârstnici care au oferit publicului reţetele după care au gătit familiilor lor timp de zeci de ani. Deja la Căminul „Dr. Carl Wolff” au fost gătite o parte dintre preparatele descrise în acest volum şi se intenţionează includerea în meniu a felurilor de mâncare din această carte.

Gurmanzii vor găsi în această carte reţete specifice Ardealului, unele cu influenţe din bucătăria germanilor, precum „Ciorba de salată”, „Papanaşi”, „Prăjitură cu rubarbă”, „Hencleş cu smântână”.

Cartea de bucate „Bunica gătea, bunicul savura” a fost publicată într-un tiraj de 700 de exemplare, în ediţie bilingvă româno-germană, cu finanţarea Departamentului pentru Relaţii Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului României.

Cartea se poate procura gratuit de la sediul Căminului „Dr. Carl Wolff” şi de la sediul Forumului Democrat al Germanilor din România. Iniţiatorii proiectului îi roagă pe cei interesaţi să facă o donaţie totuşi când iau cartea, pentru a ajuta la funcţionarea căminului şi a centrului de îngrijiri paliative unde se află copii şi adulţi cu afecţiuni oncologice în stadii terminale.

Foto: Isabela Paulescu

Sursa: Agerpres.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ