7.9 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Consilierii USR vor vota în ședința Consiliului Local achiziționarea unei părți din terenul TURSIB, aflat pe Calea Dumbrăvii (CP)

Știri din Județ

Filiala USR Sibiu a transmis către mass media următorul comunicat de presă:

Grupul de consilieri USR a susținut de acum aproape un an necesitatea achiziționării terenului pe care îl consideră un beneficiu real pentru municipalitate.

Încă de la începutul acestui an, consilierul local USR Diana Mureșan propunea ca pe acest teren să fie construită o bază sportivă sau o unitate de învățământ.

Deși compania Tursib este deținută de municipalitate, fiind o companie de utilitate publică ce gestionează serviciul de transport public de persoane, din punct de vedere legal activele acesteia nu pot fi înstrăinate către Sibiu decât la un preț corect. Acum Tursib are nevoie de bani pentru investiții în creșterea capacității de transport iar Primăria are nevoie oricând de un teren pentru dezvoltare ulterioară.

“Felicităm pe această cale administrația locală care a decis să facă această achiziție. Prețul este bun și corect pentru ambele părți implicate în tranzacție și tot ce putem spune este că beneficiul va fi unul important pentru oraș. Chiar dacă acest proiect vine după efortul financiar al construcției Stadionului Municipal, considerăm că este foarte necesar și util”, a declarat Ionuț Ghișe, liderul consilierilor locali USR Sibiu.

Tot în ședința de astăzi, consilierii locali își vor da acordul pentru ca președinta Consiliului Județean, Daniela Câmpean sa reprezinte municipiul Sibiu în depunerea dosarului de finanțare al proiectului de construcție a Spitalului Județean pe platforma PNRR.

“Salutăm și această inițiativă a Primăriei, este un obiectiv pe care îl susținem și îl considerăm de maximă importanță pentru județ. Suntem îngrijorați de modul în care decurg negocierile pentru finanțarea proiectului și am demarat acțiuniîn toate forurile noastre de influență astfel în cât ceva să se întâmple cu acest spital județean. Sperăm ca el să nu devină o povară financiară pentru municipalitate întrucât Sibiul are nevoie de multe investiții în următorii ani iar spitalul a fost gândit a fi construit din alte surse de finanțare. Însă da, suntem pentru orice ajută ca acest obiectiv să fie unul realizat”, a mai declarat Ionuț Ghișe.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri