spot_img
11.8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Elevi și profesori ucraineni din Mediaș în excursie la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Asociația Global Hope împreună cu Asociația Comunitatea Ucrainenilor din Mediaș au organizat astăzi o excursie la Sibiu pentru 50 de elevi și 11 cadre didactice de la Centrul Educațional Ucrainean din Mediaș.

„Excursia a fost o încununare a succesului avut de elevii centrului educațional ucrainean din Mediaș. Toți au reușit să treacă cu brio de examenele semestriale. Aceasta grație și efortului depus de cele 11 profesoare ucrainence care predau toate materiile pentru clasele 1-11” a declarat Thomas Kraus, unul dintre organizatori.

Excursia a inclus vizita Muzeului Brukenthal, oferită gratuit de conducerea lăcașului de cultură. Apoi, la Târgul de Crăciun, voluntarii Crucii Roșii Sibiu au pregătit cadouri pentru toți copii alături de cadeții Academiei Forțelor Terestre. Drept mulțumire, elevii ucraineni au urcat pe scena de lângă brad, unde au colindat în limba ucraineană. Tot astăzi, mulțumită generozității cadeților AFT, au fost aduse fructe, legume și alte produse alimentare la centrul de distribuție a comunitătii ucrainenilor din Mediaș. Părinții elevilor vor putea să ridice de acolo aceste ajutoare care fac serbarea Crăciunului mai plăcută.

A urmat vizita Muzeului de Istorie Thomas Altenberger și apoi Biserica Luterană. La biserică au fost întâmpinați de părintele Kilian Dörr, care le-a adus un mesaj de bun-venit, după care elevii au avut ocazia să conlinde în limba ucraineană, fiind însoțiți instrumental de Jürg Leutert, directorul muzical al parohiei Sibiu. După acest mement, o bună parte dintre elevi a urcat în turnul bisericii, de unde au putut admira peisajele remarcabile și clădirile istorice ale Sibiului.


Roata panoramică a Târgului de Crăciun a fost de asemenea un punct de atracție pentru ucraineni. Pauza de ceai și masa de prânz au fost luate la un restaurant local.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…