spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Cisnădia a marcat o premieră națională: orele de sport se țin la bazin

Știri din Județ

Publicitate

Cisnădia a marcat o premieră națională: orele de sport se țin la bazin! Mă bucur că în 2022 am reușit să lansez acest proiect inedit și gratuit pentru elevii cisnădieni, în parteneriat cu Aria Măgura.

Proiectul ”Ora de educație fizică” de la SPA-ul orașului nostru continuă cu succes și în anul 2023, unde copiii învață sau se perfecționează în domeniul înotului. Program gratuit pentru toți elevii Cisnădiei! – Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie

Terenul de sport va fi înlocuit, periodic, de bazinul de înot, de către elevii din Cisnădie. Autoritățile locale ale orașului și ARIA Măgura au legat un parteneriat prin care elevii pot susține cursurile de educație fizică în cadrul bazinului semiolimpic și la sala de gimnastică.

Pentru pregătirea viitoarelor generații

Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie, a precizat că parteneriatul cu Aria Măgura are ca scop pregătirea următoarelor generații de tineri.

“Am investit și voi investi în viitorul comunității noastre și în dezvoltarea elevilor cisnădieni. Vom oferi învățământului cisnădian facilități moderne de sport printr-un parteneriat cu Aria Măgura, fară ca părinții sau școlile să fie implicați financiar. E un program gratuit pentru toți elevii din Cisnădie. Misiunea acestui parteneriat este de a promova pregătirea următoarelor generații de tineri, atât prin dezvoltarea aptitudinilor profesionale, cât și prin întreținerea unui corp sănătos”, a declarat, zilele trecute, Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie.

Clasele gratuite vor fi programate de conducerea școlii/liceului potrivit cu orarul stabilit pentru activitățile fizice ale elevilor. Conform edilului, ora de sport va include activități de înot potrivit cu planificarea recomandată de profesorului de sport. În plus, copiilor care nu știu să înoate le vor fi asigurate cursuri de inițiere cu un instructor de înot din partea Aria Măgura.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?