10.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

FC Hermannstadt – Clarificări după protestul galeriei

Știri din Județ

Galeria D’acii 2017 Sibiu, grupul de suporteri care o susțin pe Hermannstadt atât la partidele de pe teren propriu cât și la cele din deplasare a protestat la adresa clubului în prima repriză a partidei cu FCSB.

IATĂ COMUNICATUL EMIS DE GALERIE

În data de 22 ianuarie 2023, la meciul împotriva echipei Fcsb, Peluza Nord Sibiu a luat decizia să nu cânte în prima repriză. Trebuie să specificăm că acest protest nu era adresat jucătorilor, staffului tehnic sau spectatorilor din tribune. Noi am fost, suntem și vom continua să fim alături de echipă, pe care am urmat-o prin deplasări săptămână de săptămână timp de mai bine de 5 ani, NECONIDIȚIONAT.


Decizia de a protesta a fost luată în cadrul grupului D’acii, iar ceilalți membri ai peluzei ni s-au alăturat. Protestul a fost un semnal de alarmă la adresa clubului, care în săptămâna premergătoare meciului a decis să nu respecte organizarea noastră. Mai mult decât atât, clubul a menționat și o posibilitate a vânzării biletelor la suprapreț din partea noastră, lucru care nu ar putea fi mai fals în cadrul peluzei noastre. Într-adevăr, din păcate au existat probleme cu persoane care vindeau bilete la suprapreț (vedeți atașate conversații cu acele persoane), dar vânzarea se făcea în cealaltă peluză (peluza sud) a stadionului, neavând nicio legătură cu noi. Ținem să precizăm CLAR că noi ne dezicem de la orice tentativă de genul acesta și nimeni din peluza noastră nu s-a gândit nicio clipă la așa ceva. Aceste acuze ne-au deranjat, considerând că merităm mai mult respect din partea clubului după atâția ani de susținere necondiționată.


Ne asumăm în totalitate decizia luată și toate criticile pe care le-am putea primi, dar totuși nu credem că dragostea noastră pentru club poate fi pusă la îndoială după toți acești ani în care am demonstrat că suntem mereu alături de echipă. – au transmis reprezentanții galeriei prin intermediul paginii de Facebook.

PRECIZĂRI DIN PARTEA OFICIALILOR FC HERMANNSTADT

Pornim de la faptul că A.F.C.Hermannstadt și-a dorit mereu să aibă aproape suporteri loiali, care să sprijine și să încurajeze echipa și astfel să atragă noi susținători. Acum este un moment important pentru echipa noastră, mai ales că am revenit pe Stadionul Municipal din Sibiu și avem nevoie de tribune pline. Avem nevoie de o galerie care să transmită pe gazon o emoție constructivă fotbaliștilor noștri! Tocmai și din acest motiv nu înțelegem și cu siguranță nu suntem de acord cu protestul Peluzei Nord, care a tăcut pe întreg parcursul primei reprize din meciul cu F.C.S.B.


Vă aducem la cunoștință tuturor că la partida cu Farul Constanța, în care am revenit la Sibiu, costurile pentru spectaculoasa coregrafie cu pasărea Pheonix – ,,Reaprindem flacăra fotbalului sibian” – au fost suportate în întregime de către conducerea FCH, cea împotriva căreia a fost îndreptat acest ,,semnal de alarmă” început pe stadion duminică seara și continuat apoi pe facebook. Pe de altă parte, pentru meciul cu FCSB, Peluza Nord Sibiu a primit din partea FCH 350 de bilete contra cost, pe care au avut timp să le redirecționeze așa cum au considerat de cuviință.


Ei bine, una dintre urmările pe care ni le asumăm după cele întâmplate este să le asigurăm acestor suporteri biletele cu o oră înaintea startului următorului meci de pe teren propriu. În plus, rămânem deschiși dialogului, în speranța că Peluza Nord Sibiu va găsi un lider capabil să discute cu noi. De asemenea, același lider ar trebui să fie capabil să organizeze galeria la nivelul pe care îl impune un meci de Superliga.


Noi nu suntem adepții violenței pe stadion înaintea unei partide, dar nici în timpul ei și cu siguranță nici după. Repetăm: nu suntem adepții violenței pe stadion înaintea unei partide, dar nici în timpul ei și cu siguranță nici după!
Este mesajul apărut pe pagina oficială a FC Hermannstadt

Următorul meci de pe teren propriu pentru Hermannstadt este programat pe data de 4 februarie cu FC Argeș.

wallpaper fc hermannstadt
FOTO – FC Hermannstadt
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri