5.1 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Raluca Turcan (PNL): Guvernul Ciucă va restitui banii pensionarilor cărora le-au fost reținuți pe nedrept (C.P)

Știri din Județ

Deputatul PNL Raluca Turcan a transmis către mass media sibiană următorul comunicat de presă:


Calculele ministerului de finanțe vor fi îndreptate de premierul Ciucă: pensionarii cărora le-au fost reținuți pe nedrept banii timp de un an li se vor restitui sumele.

Guvernul Ciucă va restitui celor care au pensii peste 4000 de lei contribuția de asigurări de sănătate a cărei reținere a fost declarată neconstituțională de CCR.

Începând cu luna februarie se restituie deja cota reținută pentru perioada 28 decembrie 2022 – 31 ianuarie 2023, iar eliminarea acestei contribuții pentru viitor va conduce la mărirea pensiilor pentru această categorie de pensionari. Efortul bugetar pentru restituirile din februarie este de 57 de milioane de lei.

Ministerul Finanțelor este însă obligat să prezinte un act normativ prin care se va restitui suma reținută în perioada 1 ianuarie 2022 – 28 decembrie 2022 pentru care impactul este de aproximativ 445 de milioane de lei.

Acest act normativ trebuie elaborat rapid și în varianta cea mai avantajoasă pentru pensionari. Decizia de reținere a contribuțiilor nu le-a aparținut lor iar hotărârile Curții Constituționale trebuie transpuse în legislație urgent!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri