spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

ADI ECO Sibiu: Cum să facem colectarea selectivă mai ușoară în școli?

Știri din Județ

Publicitate

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu transmite următoarele recomandări:

Cheia succesului constă în a face toată această activitate atrăgătoare și dacă se poate distractivă pentru elevi. Punctele de reciclare trebuie să fie accesibile oricui, amplasate la intrările în fiecare școală și pe fiecare etaj, la vedere.

Etichetarea în culori a coșurilor de gunoi, dar și cu informații detaliate despre ce punem în fiecare recipient îi va ajuta foarte mult pe cei mici să arunce corect gunoiul.

Organizarea de concursuri de desen sau poezie cu tematică ecologică poate de asemenea să ajute la însușirea regulilor de colectare selectivă.

Promovarea permanentă a programului de reciclare în cadrul școlilor prin afișe și anunțuri diverse vor atrage atenția celor care mai uită din când în când ce au de făcut.

”Săptămâna verde” introdusă în școli din acest an școlar este un alt prilej favorabil pentru a promova importanța colectării selective.

Prezentarea unor filmulețe care să prezinte procesul de colectare, sortarea și reciclare a deșeurilor, precum și care este impactul asupra mediului înconjurător. Aceștia vor fi curioși să vadă cum se transformă un gunoi într-o resursă și cum putem astfel să ajutăm la diminuarea extragerii de resurse noi.

Succesul trebuie măsurat și recompensat, astfel copiii vor fi la curent cu schimbările importante pe care chiar ei le produc și se vor simți motivați. Educarea copiilor în legătură cu importanța colectării selective ajută la crearea unui viitor mai sigur, iar cei mici trebuie să realizeze singuri că pentru un mediu curat este nevoie de reducerea, reutilizarea și reciclarea anumitor tipuri de deșeuri.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri