18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

4 februarie – Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului. Testare gratuită la Spitalul Județean Sibiu

Știri din Județ

Toate femeile cu vârsta între 24-64 de ani pot beneficia de oportunitatea oferită în cadrul Proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin regiunea Centru” şi să acceseze numărul de telefon de la Call-Center 0269/215050, int. 334.

Cancerul de col uterin este o boală ce poate afecta femeile de orice vârstă, însă este una dintre puținele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin depistare precoce!

Anual, pe data de 4 februarie, spitalele din România marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului cu scopul de implica un număr cât mai mare de persoane care să vorbească despre cancer.

Obiectivul este reducerea numărului de decese care pot fi prevenite în fiecare an prin creşterea nivelului de conştientizare şi de informare cu privire la această afecţiune

Cancerul de col uterin se dezvoltă în colul uterin al femeii. Spre deosebire de multe alte tipuri de cancer, care afectează în primul rând persoanele în vârstă, aproape jumătate din cazurile de cancer de col uterin apar între 35 și 55 de ani, când multe femei sunt implicate activ în cariera lor și în îngrijirea familiilor lor.

Ce este screening-ul cancerului de col uterin?

Screeningul cancerului de col uterin nu este de fapt un test pentru cancer. Este o metodă de prevenire a cancerului prin detectarea și tratarea anomaliilor precoce care, dacă nu sunt tratate, ar putea duce la cancer la colul uterin al unei femei. Riscul de cancer de col uterin invaziv este redus cu până la 90% pentru femeile care participă în mod regulat la programe organizate folosind oricare dintre cele două teste de screening recomandate. Cu alte cuvinte, 9 din 10 cancere invazive pot fi prevenite prin screening.

Orar programări

Luni: 11:00 – 18:00

Marți – vineri:  08:00 – 15:00

Orar recoltări:

Luni: 10:00 – 11:00

Miercuri: 15:00 – 16:00.

LOCAȚIE:

Cabinetul de planificare familială situat în Ambulatoriu Integrat (Policlinică) al spitalului, etaj 3

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc