12.4 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Copiii ucraineni găzduiți în satul Prod (Sibiu), tratați stomatologic la Târgu Mureș

Știri din Județ

Mai mulţi copii orfani proveniţi dintr-un centru de reabilitare socială din regiunea Kievului, aflaţi în centrul de la Prod, judeţul Sibiu, beneficiază de tratament stomatologic în ambulatoriul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

„Un grup de 23 copii orfani ucraineni, proveniţi dintr-un centru de reabilitare socială din regiunea Kievului, au fost evacuaţi în martie 2022, cu două săptămâni înainte ca armata rusă să ocupe zona. În prezent, copiii se află în localitatea Prod din judeţul Sibiu, acolo unde este funcţional primul centru licenţiat de către autorităţile române, pentru beneficiarii orfani străini. Astăzi, 12 dintre aceşti copii au beneficiat de asistenţă stomatologică, fiind luaţi în evidenţa Ambulatoriului stomatologic al Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ‘G.E. Palade’ din Târgu Mureş de către medicii rezidenţi din specialităţile Pedodonţie şi Ortodonţie”, a anunţat, luni seara, rectorul UMFST Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, într-o postare pe Facebook.

Potrivit rectorului, următoarea întâlnire a specialiştilor Facultăţii de Medicină Dentară cu micuţii ucraineni este programată în data de 17 februarie.

Sursa foto: Facebook

Sursa: Agerpres.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri