5.2 C
Sibiu
vineri, 31 martie, 2023

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu au semnat un parteneriat academic strategic

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) anunţă că au semnat un parteneriat strategic educaţional, de cercetare-dezvoltare-inovare şi în relaţia cu societatea.


„Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu au semnat un parteneriat academic strategic care va cuprinde acţiuni comune concrete în zona educaţională, de cercetare-dezvoltare-inovare şi în relaţia cu societatea”, se arată într-un comunicat trimis, marţi, de UBB.

Legătura dintre cele două universităţi este una istorică.

„Legătura dintre UBB şi ULBS este una specială. Istoric, Sibiul a fost loc de refugiu pentru universitatea noastră în vremuri complicate (1940-1945), iar UBB a pus apoi umărul când a fost nevoie de dezvoltarea unei universităţi în Sibiu. ULBS este acum o universitate de referinţă în ţară, cu un profil internaţional vizibil (la o oră şi 30 de minute pe autostrada care ne leagă direct), astfel încât mă bucur să avem acest parteneriat, gândit ca o concentrare de resurse academice prin cooperare şi coordonare strategice, într-o logică win-win. Noi suntem foarte atenţi atunci când stabilim nu doar parteneriate, ci parteneriate strategice, iar trecutul şi prezentul justifică o astfel de relaţie cu ULBS”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Potrivit sursei citate, parteneriatul reprezintă şi o oportunitate de afirmare a universităţii sibiene.

„Parteneriatul cu UBB reprezintă o nouă oportunitate pentru afirmarea ULBS la nivel naţional. Implementarea de proiecte comune, îmbunătăţirea calităţii învăţământului universitar românesc, cercetarea-dezvoltarea-inovarea reprezintă conceptele-cheie care definesc şi în jurul căruia este construit parteneriatul strategic semnat de instituţiile noastre. Considerăm că baza oricărei dezvoltări instituţionale o reprezintă colaborarea, iar acest acord strategic are rolul de a sprijini, prin viitoarele acţiuni comune puse în operă de ULBS şi UBB, creşterea calităţii învăţământului şi a cercetării în cele două universităţi, dar şi o mai bună calibrare a relaţiei cu comunităţile din care universităţile sunt parte integrantă”, a declarat, conform comunicatului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. habil. Sorin Radu.

Sursa: Agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri