14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Lucrări arheologice desfășurate de Muzeul Național Brukenthal Sibiu pe parcursul anului 2022

Știri din Județ

Ca în fiecare an, pe parcursul anului 2022, Muzeul Național Brukenthal a desfășurat o serie de lucrări arheologice, în special în județul Sibiu, dar și în județele Hunedoara și Argeș, care au adus la lumină valoroase vestigii istorice, completând astfel harta siturilor arheologice din țară.





Aceste lucrări au fost necesare și au precedat lucrări de infrastructură de importanță națională, județeană și locală, dar și lucrări de investiții ale unor instituții publice și proprietari privați. Ele nu ar fi fost posibile fără o serie de parteneri, care au înțeles valoarea unui astfel de demers și au sprijinit colectivul de arheologi ai Muzeului Național Brukenthal. Între aceștia menționăm Astaldi S.p.A (devenită Webuild S.p.A.) pe lotul 5 al autostrăzii Sibiu-Curtea de Argeș, autorități publice locale din Sibiu, Avrig, Poiana Sibiului, Bazna, Mălâncrav, dar și investitori privați (cum sunt Geiger Transilvania SRL, Delgaz Grid SA, SC Landscapes SRL, Tănăsescu Construct SRL, Alexim Construct SRL, Grafisis SRL, Sety&AC SRL, Construcții Unu, Tracon SRL, Industrial Action SRL, Max Develpopment SRL, Terra Building SRL, Metalcos SRL, Weinerberger SRL, Novum Eta SRL, All Business SRL, Energrom SRL, Euro Gaye Impex SRL, Electrogrup SA) sau persoane fizice din Sibiu, Movile, Dupuș și alte localități.

Rezultatele cercetărilor arheologice desfășurate pe parcursul anului 2022 de Muzeul Național Brukenthal, documentate cu profesionalism și maxim de celeritate de colectivul de arheologi ai acestuia au fost uneori spectaculoase și vor face în perioada următoare obiectul comunicărilor științifice, cataloagelor și expozițiilor temporare (organizate la sediile muzeului și la sediile unor muzee partenere din Axele Brukenthal).

Și în anul 2023 Muzeul Național Brukenthal are în derulare contracte de lucrări arheologice care vor fi prezentate în viitor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri