20.2 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Copșa Mică: Finanțare obținută pentru construirea unui centru de colectare și insule ecologice digitalizate

Știri din Județ

Primaria oraşului Copşa Mică a obţinut încă două finanţări prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pe componenta 3 – Managementul Deşeurilor.


Astfel, se va înfiinţa un Centru de Colectare prin aport voluntar cu o valoare de 4.558.786 lei, aproximativ 930.000 Euro. Prin proiect se va realiza o platformă carosabilă pe care se vor amplasa 17 containere metalice pentru colectarea deşeurilor, drum de acces, canalizarea apelor pluviale în zonă, spaţiu verde, împrejmuire amplasament şi se va monta un cântar carosabil. În centru vor fi colectate separat deşeurile ce nu pot fi colectate în sistemul clasic (din poartă în poartă).

Al doilea proiect este Construirea de insule ecologice digitalizate cu o valoare de aproximativ 215.000 Euro, peste 1.000.000 de lei şi constă în construire a 18 insule supraterane, fiecare cu câte 5 containere de 1,1 mc (biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic, metal, hârtie şi carton), amplasate în zona blocurilor din oraş, depozitarea deşeurilor făcându-se pe baza unei cartele electronice de acces.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri