18.1 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Cutremur de 5.2 grade resimțit și la Sibiu

Știri din Județ

Un cutremur de 5.2 grade pe scara Richter a avut loc astăzi la ora 16.58 cu epicentrul la Tg Jiu. Acesta a fost resimțit și la Sibiu la etajele superioare ale blocurilor.


Siteul Institutului de Fizica a Pamantului (INFP) din Romania care monitorizeaza cutremurele este cazut. Datele privind cutremurul au venit prima data de la siteu-uri specializate din alte țări. Cutremurul s-a produs la 102km SV de Sibiu, 107km NV de Craiova, 137km V de Pitesti, 166km E de Timisoara, 179km S de Cluj-Napoca, 183km SE de Arad, 196km V de Brasov, 218km E de Belgrade, 222km E de Zemun, 224km V de Ploiesti.

Nu s-a emis Ro-Alert.

ACTUALIZARE: Conform noilor informații oferite de INFP cutremurul a fost de 5.2 grade pe scara Richter și a fost la adâncimea de 15 km. Cutremurul a fost urmat de 2 replici de 2,4 grade pe scara Richter la o adâncime de 5 km și de 3.0 grade pe scara Richter la o adâncime de 15 km.

USGS, institutul american care monitorizează cutremurele din toată lumea a clasificat mișcarea seismică din România la 5 grade cu epicentrul la Dobrița, județul Gorj.

ISU SIBIU FACE PRECIZĂRI: Având în vedere cutremurul produs în urmă cu puțin timp, în Oltenia, Gorj cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter, la o adâncime de 15 km, pompierii militari ai ISU Sibiu efectuează recunoașteri în teren. Precizăm faptul că până la acest moment, la nivelul județului Sibiu nu au fost primite apeluri pe numărul unic de urgență 112 care să semnaleze pagube materiale sau victime.” a declarat Sg. maj. Andreea Ștefan / ISU SIBIU

Revenim cu detalii

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri